Τουρκικά ΜΜΕ: Απειλές με πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας από τον Tayfun – Αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων

Τα Τουρκικά ΜΜΕ, αναμοχλεύουν με επιτυχία την ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Με απειλές και πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας από τον Tayfun «επιστρέφουν» τα Τουρκικά ΜΜΕ, αναμοχλεύοντας  με επιτυχία την ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, ενισχύοντας την επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Ετοιμάζουν πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας από τον Tayfun

«Ετοιμάζουμε νέο πύραυλο όπως τον Tayfun και θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια» υποστηρίζουν Τούρκοι αναλυτές, στέλνοντας ένα νέο απειλητικό μήνυμα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η  παρουσιάστρια του Haber Global, έχοντας καλεσμένο τον τούρκο στρατιωτικό αναλυτή Μετέ Γιαράρ σχολίασε:  «Aς μιλήσουμε για τον πύραυλο Tayfun καθώς η πρώτη δοκιμαστική του βολή είχε γίνει τον Οκτώβριο. Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει πως ‘ο Έλληνας τρέμει από τον φόβο του’. Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε με τον Tayfun. Πρέπει να το πούμε αυτό. Φτάσαμε στο σημείο που μπορούμε να οδηγηθούμε σε διαφορετικό επίπεδο στους αιθέρες»

Ο τούρκος αναλυτής με τη σειρά του απάντησε: «Στην αμυντική βιομηχανία τώρα τα 1.000 χιλιόμετρα ίσως να είναι και λίγα, γι’ αυτό και αποφεύγουν να μιλούν για το βεληνεκές του Tayfun»

Στη συνέχεια η τουρκική κρατική τηλεόραση, παρουσίασε έναν χάρτη που δείχνει την εμβέλεια που έχει ο Tayfun

tayfun apo kratiki tileorasi

«Δηλαδή ο στόχος είναι μεγαλύτερος και από τα 1.000 χιλιόμετρα; Εγώ αυτό καταλαβαίνω;» ρώτησε τον αναλυτή η παρουσιάστρια.

«Επειδή ετοιμάζονται διαδοχικά διάφορα σχέδια και νέοι πύραυλοι. Δηλαδή εκτός από τον Tayfun θα δημιουργηθεί κι άλλος πύραυλος. Μάλλον θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια» απάντησε ο αναλυτής.

Τουρκικά ΜΜΕ: Ξεκάθαρο μήνυμα από την Τουρκία: Εάν η Αθήνα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, θα θεωρηθεί αιτία πολέμου

Την ίδια στιγμή, η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak μιλά προκλητικά για «ξεκάθαρο μήνυμα από την Τουρκία αν η Ελλάδα επεκτείνει η Ελλάδα στα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια». «Η Τουρκία έστειλε το μήνυμα αποφασιστικότητας στην περιοχή της Γαλάζιας Πατρίδας» αναφέρεται.

Η εφημερίδα στη συνέχεια διερωτάται «Ποια είναι λοιπόν η πηγή της κρίσης στο Αιγαίο, τι θέλει η Ελλάδα και τι αντιτίθεται η Τουρκία;»

«Η Ελλάδα αύξησε τις χωρικές της θάλασσες, που καθορίστηκαν ως 3 μίλια στη Λωζάνη το 1936, σε 6 ναυτικά μίλια. Λόγω της θετικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε τότε στις τουρκοελληνικές σχέσεις, η Τουρκία δεν αντιτάχθηκε στην απόφαση αυτή.» αναφέρει το άρθρο.

«Ωστόσο, μετά το Κυπριακό το 1964 και τον οπλισμό από την Ελλάδα των νησιών κοντά στις ακτές της Ανατολίας, η Τουρκία αύξησε τα χωρικά της ύδατα στα 6 ναυτικά μίλια.»

Αιτία πολέμου

Μετά την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα προσπάθησε να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Η Τουρκία, από την άλλη, δήλωσε το 1976 ότι θα θεωρούσε αυτό το βήμα αιτία πολέμου.

Τα επόμενα χρόνια, αυτή η απαίτηση της Ελλάδας συνέχισε να εμφανίζεται κατά καιρούς.

Screenshot 2 3

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γυναίκες των υποβρυχίων: «Είμαστε έτοιμες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί»

Ναύσταθμος Σαλαμίνας Παρασκευή πρωί.  Το τζιπ του Πολεμικού Ναυτικού φτάνει στα υποβρύχια.  Στόχος όχι τόσο να μάθουμε αυτό το άγνωστο πλοίο του βυθού, αλλά τους ανθρώπους που το έχουν κάνει σπίτι τους.  Και πιο συγκεκριμένα τις γυναίκες που έχουν αρχίσει

40% λιγότεροι εισακτέοι Λ/Φ φέτος στο Λ.Σ.!!!

Βαθύτατη ανησυχία προκαλεί η μείωση του αριθμού εισακτέων ιδιωτών στο Λ.Σ. μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις των δοκίμων Σημαιοφόρων για φέτος μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με πέρυσι (από 30 σε 24) ενώ οι

Δόκιμοι Λ/Φ: Εκπαιδεύονται για να υπηρετούν τον πολίτη

Στις 24/1/23 ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία ακόμα μία εκπαίδευση σε θέματα Βασικών Πρώτων Βοηθειών, στους Σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, στις εγκαταστάσεις των στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» του Πολεμικού Ναυτικού στο Σκαραμαγκά. Μας εξέπληξε ο έντονος ενθουσιασμός αλλά και η

Συντάξεις: Έρχεται έκτακτο Δώρο Πάσχα σε όσους έχασαν την αύξηση – Δικαιούχοι και ποσά

Τρόπους αντιστάθμισης της «ζημιάς» για τους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν τώρα αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς μελετά το οικονομικό επιτελείο, με το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο να κάνει λόγο για καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος πριν το Πάσχα,