Τουρκικό νοσοκομείο «ψαρεύει» ασθενείς στα Δωδεκάνησα

Τα κενά του ΕΣΥ εκμεταλλεύεται το Acibadem Bodrum στοχεύοντας τους ακρίτες – Καμπάνια με φυλλάδια, διαφημίσεις στα κινητά, εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά και δωρεάν διάγνωση – Τι λένε οι δήμαρχοι των νησιών για τις ελλείψεις

«Ως νοσοκομείο Acibadem Bodrum καλωσορίζουμε τους Έλληνες επισκέπτες μας από τα Δωδεκάνησα και παρέχουμε υποστήριξη στα ελληνικά καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας τους» αναφέρει σε άπταιστα ελληνικά η διαφήμιση του ιδιωτικού νοσοκομείου της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) που έχει θορυβήσει τους επαγγελματίες υγείας και τους φορείς της Δωδεκανήσου.  Το νοσοκομείο εστιάζει σε διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και σε αντικαρκινικές θεραπείες που παρέχει «με ειδικές τιμές για τους επισκέπτες μας που έρχονται από τα νησιά», ενώ εκτός από το χαμηλό κόστος διαφημίζει ιδιαίτερα και τις ανέσεις που αυτό παρέχει στους επισκέπτες-ασθενείς.  Μάλιστα, για να κάνει το πακέτο του ακόμα πιο δελεαστικό προσφέρει 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το ταξίδι Κως-Μπόντρουμ.  «Το Βήμα» ήρθε σε επαφή με το νοσοκομείο Acibadem με στόχο να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες για τις προσφορές που γίνονται προς τους ακρίτες των ελληνικών νησιών.  Ενδεικτικό του επαγγελματισμού και της βαρύτητας που δίνουν οι ιθύνοντές του στην εικόνα του είναι πως μετά την πρώτη επαφή στα αγγλικά, η επικοινωνία συνεχίστηκε στα ελληνικά με συνεργάτιδα του νοσοκομείου που βρίσκεται μεταξύ Κω και Μπόντρουμ και η οποία είναι επιφορτισμένη ακριβώς με την παροχή όλων των απαραίτητων διευκρινίσεων-απαντήσεων με στόχο να προσελκυσθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ασθενείς από την Ελλάδα.

Δωρεάν n πρώτη επίσκεψη διάγνωσης

Συγκεκριμένα, ενώ το κόστος της πρώτης επίσκεψης για διάγνωση από γιατρούς του νοσοκομείου ανέρχεται στα 124 ευρώ, έγινε η πρόταση αυτή να γίνει δωρεάν.

Επιπλέον, εκτός από την έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά (ισχύει μόνο για μια εταιρεία), μας ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο προσφέρει, επίσης, τη μετακίνηση από το λιμάνι προς το νοσοκομείο και αντιστρόφως.  Δεν κατέστη δυνατό, ωστόσο, να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς αυτές συζητούνται…διά ζώσης.

Στη διαφημιστική του καμπάνια, η οποία έχει φτάσει στα κινητά σχεδόν όλων των κατοίκων της Κω και άλλων μικρότερων νησιών της Δωδεκανήσου, μέσω χορηγούμενων διαφημίσεων στα κοινωνικά δίκτυα, το Acibadem προτείνει στους Έλληνες ασθενείς απεικονιστικές εξετάσεις PET-CT οι οποίες ανιχνεύουν πρώιμα κακοήθεις όγκους, καθώς και ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες αλλά και χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Στοχεύοντας στους καρκινοπαθείς

Η στόχευση αυτή στους καρκινοπαθείς των Δωδεκανήσων, πάντως, μόνο τυχαία δεν είναι.  «Τα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου δεν είναι εξειδικευμένα στην αντιμετώπιση ογκολογικών παθήσεων.  Αυτό είναι ένα κενό που έχει ανιχνεύσει το ιδιωτικό νοσοκομείο της Αλικαρνασσού.  Στα δικά μας νοσηλευτικά ιδρύματα (Ρόδος, Κάλυμνος, Κως, Λέρος) γίνονται κάποιες θεραπείες ογκολογικού τύπου, ωστόσο δεν υπάρχει ακτινοθεραπευτικό τμήμα, κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά και το αρμόδιο υπουργείο.  Από το 2018, μάλιστα, έχει εκπονηθεί μια μελέτη για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου “ΑνδρέαςΠαπανδρέου”, όμως, πέντε χρόνια μετά δεν έχει προχωρήσει.  Μάλιστα, σε επίσκεψή της στη Ρόδο τον περασμένο Νοέμβριο η υφυπουργός Υγείας Mίνα Γκάγκα δήλωσε ότι δεν είναι στα άμεσα πλάνα του υπουργείου η δημιουργία του τμήματος» σημειώνει η Κατερίνα Γαβαλά, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω και υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Φοβάμαι ότι θα μείνει στο συρτάρι για πολλά ακόμη χρόνια η δημιουργία του ακτινοθεραπευτικού» προσθέτει, από την πλευρά της η Μαρία Κρητικού, πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, και τονίζει:  «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ακτινοθεραπεία είναι μέρος της θεραπείας, δεν είναι κάτι που μπορείς να παραβλέψεις.  Το χειρουργείο, η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία λειτουργούν συνδυαστικά.  Σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται μόνο ακτινοθεραπεία χωρίς χημειοθεραπεία».

Τα κενά, οι ελλείψεις, n απόσταση και τα μέσα

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Επικοινωνίας του Δήμου Ρόδου Κώστα Ταρασλιά, πάντως, το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.  «Στο Νοσοκομείο Ρόδου πραγματοποιούνται σχεδόν όλες οι ιατρικές επεμβάσεις.  Εμείς του βάζουμε 10 με τόνο.  Όμως, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.  Αν μπορούσε το νοσοκομείο να ενισχυθεί με κάποιες ειδικότητες, τότε θα φτάναμε στο τέλειο» εκτιμά.  «Δυστυχώς, σε όλη την Ελλάδα κάποιες ακραίες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία στα αστικά κέντρα» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Εν τούτοις, οι περισσότεροι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης της Δωδεκανήσου δεν συμφωνούν και μιλούν για σοβαρότατες ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, που εξυπηρετεί τους περισσότερους κατοίκους της Περιφέρειας.  «Το Νοσοκομείο Ρόδου αυτή τη στιγμή έχει τεράστιες ελλείψεις» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας και διευκρινίζει:  «Η τελευταία λύση για τους νησιώτες είναι να πάμε στην Τουρκία για ιατρικούς σκοπούς.  Ωστόσο, αν οι Τούρκοι είχαν σοβαρή πολιτική μπορεί να το κάναμε.  Αν κινδυνεύει το παιδί σου και η Τουρκία είναι 20 λεπτά μακριά, ενώ η Ρόδος είναι μία-μιάμιση ώρα μακριά, είναι λογικό να πας απέναντι».

«Διαχρονικά, η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία στα νησιά είναι στα τάρταρα» λέει και η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά-Αλιφέρη.  «Βγαίνουν οι απέναντι δυναμικά και χτυπάνε αυτόν τον χώρο, γιατί έχουν καταλάβει την αδυναμία της χώρας μας να καλύψει υγειονομικά τους ακρίτες» προσθέτει και καταλήγει:  «Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας, θα έπρεπε αυτές οι διαφημιστικές καμπάνιες να λειτουργήσουν ως καμπανάκι.  Αν συνεχίσουν να υπάρχουν τα κενά, μπορεί τουρκικά νοσοκομεία να προσπαθήσουν να προσελκύσουν έλληνες ασθενείς ακόμα και για επεμβάσεις ρουτίνας».

Πάντως, μέχρι στιγμής το «επιθετικό» μάρκετινγκ του Acibadem δεν φέρεται να έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία παρά την ιδιαίτερη επαγγελματική προσπάθεια.  «Υπάρχει κόσμος που έχει πάει, αλλά δεν έχει γίνει έρευνα για να προσδιοριστεί ακριβώς ο αριθμός» σημειώνει η Κατερίνα Γαβαλά.  Πάντως, η ίδια θεωρεί ότι δεν είναι το κόστος του ιδιωτικού νοσοκομείου που αποθαρρύνει τους ασθενείς.  «Μπορεί να μιλάμε για ιδιωτικό νοσοκομείο, όμως και το να κάνει κανείς τη θεραπεία του στην Αθήνα συνεπάγεται επίσης μεγάλα έξοδα.  Κάθε ταξίδι δεν γίνεται μόνο από τον ασθενή, αλλά και τα άτομα που τον στηρίζουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας.  Όταν το ταξίδι είναι 20 λεπτά, είναι πολύ πιο απλό και έχει λιγότερα έξοδα.  Έτσι, ακόμα κι αν πληρώνει χρήματα στο νοσοκομείο της Τουρκίας, το συνολικό κόστος μπορεί να είναι μέσες-άκρες το ίδιο.  Από την άλλη, μπορεί τα ελληνικά νοσοκομεία να είναι δωρεάν, όμως ο ασθενής πρέπει να πληρώσει για όλα τα υπόλοιπα (μετάβαση, διαμονή, διατροφή κλπ.)» τονίζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω και προσθέτει με νόημα πως «τα σύνορα πρέπει να τα υποστηρίζεις εμπράκτως».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΑΑΣ: Χωρίς καταβολή αντιτίμου η είσοδος Αποστράτων (τ. Χωροφυλακής-ΕΛ.ΑΣ.) στις Στρατιωτικές Λέσχες ΣΞ

Με την υπ΄ αριθ. 207/17/31-5-2023/01 απόφαση του το ΔΣ/Ε.Α.Α.Σ., τροποποιεί τον Κανονισμό Μητρώου Μελών του, ως προς τους δικαιούχους εισόδου στις Στρατιωτικές Λέσχες του Στρατού Ξηράς. Κατόπιν του παραπάνω, όλοι οι απόστρατοι Συνάδελφοι οι προερχόμενοι από την τέως Χωροφυλακή (υποχρεωτικώς εγγεγραμμένα Τακτικά

Πάλι κατά της Ελλάδας γνωστή Ευρωβουλευτής

Με χθεσινοβραδινή επιστολή της προς τον Αντιπρόεδρο της Commission κ. Μαργαρίτη Σχοινά και την επίτροπο κα. Ylva Johansson, η κα. Sophie in ‘t Veld, Ευρωβουλευτής (Κάτω Χώρες), μέλος της Επιτροπής LIBE και Συντονίστρια της πολιτικής ομάδας Renew Europe (στην οποία

Υπ. Μετανάστευσης για συμφωνία ΕΕ: Ανταποκρίνεται καλύτερα στα δεδομένα που αντιμετωπίζει η χώρα – Τι προβλέπει

Ο υπουργός κ. Δανιήλ Εσδράς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο τακτικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τελεί υπό Σουηδική προεδρία. Η ανακοίνωση “Το νέο

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Πόσα και ποια κόμματα συμμετέχουν – Ποια “κόπηκαν”

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχαν δηλώσει συμμετοχή, 35 κόμματα, οι 5 συνασπισμοί κομμάτων, ο ένας συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι (συνολικά 44). Μετά την χθεσινή (8/6/2023) ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου τα

Μετάβαση στο περιεχόμενο