Τραμπ: Αποδυναμώσαμε στρατιωτικά το Ιράν, εκείνοι επιτέθηκαν πρώτοι

Νέα επίθεση στο Ιράν εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά από το Οβάλ Γραφείο. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ιράκ, Αλί Αλ Ζαΐντι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις με τα μέχρι τώρα χτυπήματα έχουν αποδυναμώσει στρατιωτικά το καθεστώς της Τεχεράνης, ενώ όπως είπε «εκείνοι επιτέθηκαν πρώτοι».

 

«Πιστεύω ότι αυτό που κάναμε στο Ιράν είναι πως του αφαιρέσαμε σχεδόν όλες τις στρατιωτικές του δυνατότητες», είπε και πρόσθεσε αναφορικά με τις πιθανότητες συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

 

«Ήθελα να τους δώσω μια ευκαιρία να καταλήξουν σε συμφωνία», είπε στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο Ιράν.

«Και εκείνοι επιτέθηκαν πρώτοι. Ήταν μεγάλο λάθος που χτύπησαν πρώτοι, γιατί τους έχουμε σφυροκοπήσει ανελέητα. Είναι πολύ δύσκολοι άνθρωποι», δήλωσε ο Τραμπ.

Σε συνέχεια της αναδίπλωσής του αναφορικά με την επιβολή τέλους 20% για τα πλοία που θα περνούν τα Στενά του Ορμούζ, ο Τραμπ, που νωρίτερα είχε κάνει σχετική ανάρτηση στο Truth Social, είπε:

«Κανείς δεν θα πρέπει να επιβάλλει τέλη διέλευσης για τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ», ενώ όπως τόνισε αποφάσισε να αλλάξει την χθεσινή του απόφαση, καθώς επικοινώνησαν μαζί του χώρες του Κόλπου, οι οποίες πρότειναν μια διαφορετική προσέγγιση.

 

«Μας είπαν: “Θα προτιμούσαμε να το κάνουμε με διαφορετικό τρόπο. Θα θέλαμε να επενδύσουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες με δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια”», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν μου αρέσει η ιδέα της επιβολής τέλους», πρόσθεσε.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμενικό: Σύγκληση του Ανώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Την Τετάρτη 15-07-2026 και ώρα 13:00 συγκαλείται το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 1, 13, 19 και 23 του Π.Δ. 11/2021 (Α΄21) Για τοποθετήσεις των αποφοίτων των παραγωγικών Σχολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Στελεχών απευθείας κατάταξης.- Για

Οι αμερικανικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν τις νέες επιθέσεις στο Ιράν, λίγο πριν την έναρξη του ναυτικού αποκλεισμού

Η αμερικανική κεντρική διοίκηση επιβεβαίωσε πριν λίγο τα νέα αποψινά χτυπήματα στο Ιράν. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της CENTCOM αναφέρει ότι στόχος των επιθέσεων ήταν η αποδυνάμωση των ιρανικών δυνάμεων που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στα Στενά του Ορμούζ.

Νετανιάχου προς Ιράν: Αν μας επιτεθείτε, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα

Αυστηρή προειδοποίηση προς την ηγεσία του Ιράν απηύθυνε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα του θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της. Οι δηλώσεις του έρχονται ενώ οι εχθροπραξίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν επαναλαμβάνονται με

Συνάντηση της ΕΛΣΚΥ με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Υγειονομικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΚΥ), μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ), με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Υποναύαρχο Λ.Σ. (ΥΙ) Γεώργιο Κωνσταντέλλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν