Τρία χρόνια περιμένουν την εξομοίωση με τους τακτικούς λειτουργούς – Τι καταγγέλλει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης

Εκκρεμεί ακόμη η έκδοση εκτελεστικού νόμου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατ’ εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών.

Στο κενό παραμένει η εφαρμογή της συνταγματικής πρόβλεψης βάσει της οποίας διακήρυξε «με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο και με πρωτοφανή κοινοβουλευτική συναίνεση την πλήρη ισοτιμία -ως προς όλες τις εκφάνσεις της υπηρεσιακής υποστάσεώς τους- των δικαστικών λειτουργών της στρατιωτικής δικαιοσύνης με τους αντίστοιχους της πολιτικής, ποινικής και διοικητικής δικαιοσύνης, επιτάσσοντας, προς μετουσίωση της πανηγυρικής αυτής διακήρυξης, την έκδοση του απαιτούμενου προς το σκοπό αυτό εκτελεστικού νόμου».

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης «επί τρία συναπτά έτη προκλητικά αγνοείται, πρωτίστως από την καθ’ ύλην αρμόδια προς την εκπλήρωσή της ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα η ως άνω συνταγματικής περιωπής διάταξη να μην έχει εισέτι εφαρμοστεί».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «δύο και πλέον έτη παρήλθαν από την αδιάλειπτη υποβολή εγγράφων και μη αιτημάτων της Ενώσεώς μας για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας προς διαλεκτική έκθεση, επισκόπηση και αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που απασχολούν τον κρίσιμο δικαιοδοτικό κλάδο της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης σε όλες τις πτυχές του, τα οποία έχουν μείνει «εκκωφαντικά» αναπάντητα».

Γυναικοκτονία στη Σητεία

freepik

Πλήρης απαξίωση από το υπουργείο

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως «τέσσερις και πλέον μήνες παρήλθαν από την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεώς μας, το οποίο, σε συνέχεια των αντίστοιχων ως άνω αιτημάτων, έχει ζητήσει πολλάκις, εγγράφως δε ήδη από 6.7.2022, έστω και στο ελάχιστο επίπεδο της αναμενόμενης, ενόψει της εκλογής των νέων προσώπων, που στελεχώνουν το Δ.Σ., επίδειξης της θεσμικής αβροφροσύνης, συνάντηση με τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Στα εν λόγω αιτήματά μας ο κος Υπουργός, υπό το κράτος πλήρους αγνόησης και απαξίωσής μας, κώφευσε εκ νέου».

Υπογραμμίζει δε πως «μολονότι μάλιστα τα ζητήματα, που ταλανίζουν το χώρο της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, είναι σοβαρά και τέμνουν τη λειτουργία της οριζοντίως και καθέτως (από την ανεκπλήρωτη, με υπαιτιότητα του ιδίου, θεσμική και λειτουργική εξίσωση των δικαστικών λειτουργών της με τους τακτικούς δικαστές, κατ’ επιταγή του Συντάγματος, μέχρι τις τεράστιες ελλείψεις ανθρωπίνου δικαστικού δυναμικού, που υπολείπεται αριθμητικά περίπου 35% των προβλεπόμενων προς κατανομή κατά βαθμό υφιστάμενων οργανικών θέσεων, που, σε συνδυασμό με τις πενιχρές υλικοτεχνικές υποδομές, καθιστούν την προσήκουσα λειτουργία των Στρατιωτικών Δικαστηρίων δυσχερέστατη)».

Και καταληγει: «Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, διαφυλάττοντας το κύρος των μελών της και κατ’ επέκταση της ίδιας της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, αναπόσπαστο και ζωτικό στοιχείο της οποίας συνιστούν τα μέλη της, θεωρεί ότι η ανωτέρω συνολική αντιμετώπισή της από τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας καταδεικνύει την πλήρη περιφρόνησή του στο πρόσωπο όλων όσοι διακονούν το θεσμό της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και εξ αντανακλάσεως σ’ αυτόν τον ίδιο το θεσμό, στον οποίο έχει επιφυλάξει αντιμετώπιση, που δεν προσιδιάζει στο κύρος του».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο