Τσίπρας: Το δύσκολο δεν θα είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά η διαχείριση του χάους που θα αφήσουν οι «άριστοι»

«Διαχειριστήκαμε με εντιμότητα και σωφροσύνη τα δύσκολα δημοσιονομικά και φέραμε αυτά τα αποτελέσματα, αυτοί τι έχουν κάνει;»
«Το δύσκολο δεν θα είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, το δύσκολο θα είναι να διαχειριστούμε το χάος που θα αφήσουν οι “άριστοι” που διαχειρίστηκαν για τρία χρόνια τις τύχες της κοινωνίας και της οικονομίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του κόμματος είπε, ότι άκουσε στις τοποθετήσεις των μελών της ΚΕ την κοινή αγωνία για «όσα δύσκολα έχουμε μπροστά μας σε όλους τους τομείς, στον τομέα της πολιτικής μάχης και στον τομέα των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που διογκώνονται», σημειώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε δίπλα στους πολίτες που περνούν μεγάλες δυσκολίες, για να ανοίξουμε το δρόμο είτε με παρεμβάσεις αλληλεγγύης είτε με αντιστάσεις και διεκδικήσεις».

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχειριστική ικανότητά της στην οικονομία, υποστηρίζοντας ότι «η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, όχι μόνο είναι άδικη σε επίπεδο κοινωνικό, αλλά και αποτυχημένη σε επίπεδο οικονομικό». «Τι κατάφεραν στην οικονομία αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται ως άριστοι και με υψηλή διαχειριστική ικανότητα και που κατηγορούν εμάς, όταν ανακοινώσαμε τις προγραμματικές θέσεις μας, ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα μας φέρει μνημόνια;», είπε.

Τόνισε ότι «αυτοί που οδήγησαν σε χρεοκοπία και μνημόνια τη χώρα, κατηγορούν εμάς που καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να ρυθμίσουμε το χρέος και να αφήσουμε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία», σημειώνοντας: «Διαχειριστήκαμε με εντιμότητα και σωφροσύνη τα δύσκολα δημοσιονομικά και φέραμε αυτά τα αποτελέσματα, αυτοί τι έχουν κάνει;». Είπε πως «όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε τη χώρα από το μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης μας έλεγε τότε, ότι μπαίνουμε σε 4ο μνημόνιο και να πάμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης», για να τονίσει πως «αν δεν υπήρχε το “μαξιλάρι”, η χώρα θα ήταν ξανά αν όχι σε μνημόνιο, σε γραμμή στήριξης, από την περίοδο της πανδημίας». «Και τώρα μας λένε ότι αυτοί έφτιαξαν το “μαξιλάρι” και ότι εμείς βάλαμε τη χώρα στα μνημόνια» πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «γκεμπελική προπαγάνδα».

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας ότι «διαβάζω σε εφημερίδες, ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να μεταθέσει το χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών» και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσουν πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. «Πρέπει να μας πει η κυβέρνηση πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, αν σκέφτεται μετάθεση ή θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί».

Τσίπρας: Το δύσκολο δεν θα είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά η διαχείριση του χάους που θα αφήσουν οι «άριστοι»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις έως 100 ευρώ και αναδρομικά για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών

Νέα ρύθμιση προβλέπει επανυπολογισμό συντάξεων για δικαιούχους που εξαιρέθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου – Ποιοι ωφελούνται και τι αλλάζει Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις ειδικών κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών φέρνει νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τους δικαιούχους να

Νέος ΚΟΚ: 100 ευρώ πρόστιμο σε κάθε επιβάτη που δεν φορά ζώνη

Παρότι η χρήση της είναι υποχρεωτική εδώ και δεκαετίες, πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να μην τη φορούν, υποτιμώντας τους κινδύνους αλλά και τις νομικές συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία. Τα πρόστιμα για οδηγούς και επιβάτες Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό

Το ψάρι που κλωνοποιεί τον εαυτό του και συνεχίζει να ευημερεί

Στα ποτάμια του Μεξικού και του νότιου Τέξας ζει ένα ιδιαίτερο είδος ψαριού που φαίνεται να αψηφά τους βασικούς κανόνες της εξέλιξης. Πρόκειται για την Amazon molly, ένα ψάρι που αποτελείται αποκλειστικά από θηλυκά άτομα και καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς τη συμβολή αρσενικών

Καταδίωξη ταχύπλοου με 31 μετανάστες στο Φαρμακονήσι – Συνελήφθη ο διακινητής

Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ακτές του νησιού. Ο