Twitter: Ξεκίνησαν οι απολύσεις – Εργαζόμενοι τσεκάρουν τα mail τους για να δουν αν έχουν χάσει τη δουλειά τους

Το Twitter ξεκίνησε εκτεταμένες απολύσεις την Παρασκευή, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης Ίλον Μασκ αναδιαμορφώνει την κοινωνική πλατφόρμα.

Η εταιρεία είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι θα μάθαιναν μέχρι τις 9 π.μ. τοπική ώρα (6 μ.μ. ώρα Ελλάδας) αν είχαν απολυθεί. Το email δεν ανέφερε πόσοι από τους περίπου 7.500 υπαλλήλους θα έχαναν τη δουλειά τους.

Ο Μασκ δεν επιβεβαίωσε ούτε διόρθωσε τον επενδυτή Ρον Μπάρον σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή, όταν ρώτησε τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla πόσα χρήματα θα εξοικονομούσε αφού «απέλυε το μισό Twitter».

Ο Μασκ, μιλώντας στο ετήσιο επενδυτικό συνέδριο του Μπάρον, απάντησε μιλώντας για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις κόστους και εσόδων του Twitter και κατηγόρησε τους ακτιβιστές που αυτή την εβδομάδα κάλεσαν τις μεγάλες εταιρείες να σταματήσουν τη διαφήμιση στην πλατφόρμα. Ο Μασκ δεν έχει σχολιάσει τις ίδιες τις απολύσεις.

«Οι ομάδες ακτιβιστών κατάφεραν να προκαλέσουν μαζική πτώση των διαφημιστικών εσόδων του Twitter και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να τους κατευνάσουμε και τίποτα δεν λειτουργεί», δήλωσε ο Μασκ.

Ορισμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έγραψαν νωρίτερα στο Twitter ότι είχαν ήδη χάσει την πρόσβαση στους λογαριασμούς εργασίας τους. Αυτοί και άλλοι έγραψαν μηνύματα υποστήριξης στο Twitter χρησιμοποιώντας το hashtag #OneTeam. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό ανέφερε ότι οι μειώσεις θέσεων εργασίας ήταν «απαραίτητες για να διασφαλιστεί η επιτυχία της εταιρείας που κινείται προς τα εμπρός».

Οι εργαζόμενοι του Twitter ανέμεναν απολύσεις από τότε που ο Μασκ ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας. Ήδη, έχει απολύσει κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Παράγκ Αγκραβάλ, την πρώτη του ημέρα ως ιδιοκτήτη του Twitter.

Ο Μασκ είχε επίσης απομακρύνει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και τοποθέτησε τον εαυτό του ως μοναδικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Το βράδυ της Πέμπτης, πολλοί υπάλληλοι του Twitter μπήκαν στην πλατφόρμα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους ο ένας στον άλλον – συχνά απλά τουιτάροντας μπλε emojis καρδιάς για να σηματοδοτήσουν το λογότυπο του μπλε πουλιού του Twitter – και emojis χαιρετισμού ο ένας στον άλλον.

Πηγή: Associated Press

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόθεν Έσχες: Παρατείνεται έως 15 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής

Παρατείνεται μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2023 η προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες. Η παράταση αφορά στην υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, (αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από την 1η.1.2022 έως και την 15η.10.2022 και ετήσιες του έτους 2022

Η αγορά δεξαμενόπλοιων “κλέβει την παράσταση”

Οι Έλληνες εφοπλιστές από την αρχή του έτους έως τις αρχές Νοεμβρίου είναι πρώτοι στον κόσμο στις αγορές, αλλά και στις πωλήσεις πλοίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο οίκος Allied, οι “Greeks” αγόρασαν 223 πλοία και πλήρωσαν 4.859,6

Λάρισα: Δημιουργείται αμερικανική βάση με UAV στην 110 ΠΜ – Θα παρακολουθούν όλο το Αιγαίο

Νέα δεδομένα όσον αφορά την επιτήρηση στο Αιγαίο δημιουργεί η αμερικανική βάση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα από την οποία θα απογειώνονται και θα επιχειρούν τα εξελιγμένα MQ-9 Reaper, ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Καραμανλής: Μείωση στα 2,50 ευρώ για τα διόδια στην Αττική Οδό

Όπως αναφέρει ο υπουργός Μεταφορών, «η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να