Ανεβάζει πάλι τους τόνους ο Καλίν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία, δεν έχει τέτοια δύναμη

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν επέμεινε στις αναφορές περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών

Ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκίας, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο «CNN Turk» ανέβασε και πάλι τους τόνους με νέα προκλητική τοποθέτηση για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Καλίν επέμεινε στις αναφορές περί αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, ενώ τόνισε πως η Τουρκία θα δώσει απαντήσεις σύμφωνα με το νόμο και σε όλους τους τομείς.

«To πιο σημαντικό θέμα είναι η στρατιωτικοποίηση των νησιών με αποστρατιωτικοποιμένο καθεστώς. Η παραβίαση των συνθηκών του 1923 και του 1949. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα εδώ. Στο θέμα αυτό είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις στη βάση του νόμου αλλά και σε άλλους τομείς», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Καταστρέψαμε την πίεση που μας άσκησαν όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις κινήσεις που κάναμε και τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να εμφανιστεί εδώ μια απειλή για την Τουρκία από τα νησιά. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα το γνωρίζουν πολύ καλά».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία. Δεν έχει τέτοια δύναμη», απάντησε στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το «αν η Ελλάδα θέλει πόλεμο με την Τουρκία στο Αιγαίο».

Και κατέληξε: «Αν προσπαθήσει να πάρει άλλες δυνάμεις πίσω της, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Δεν γίνεται η Ελλάδα να πάρει αποτελέσματα από εδώ».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόθεν Έσχες: Παρατείνεται έως 15 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής

Παρατείνεται μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2023 η προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες. Η παράταση αφορά στην υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, (αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από την 1η.1.2022 έως και την 15η.10.2022 και ετήσιες του έτους 2022

Η αγορά δεξαμενόπλοιων “κλέβει την παράσταση”

Οι Έλληνες εφοπλιστές από την αρχή του έτους έως τις αρχές Νοεμβρίου είναι πρώτοι στον κόσμο στις αγορές, αλλά και στις πωλήσεις πλοίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο οίκος Allied, οι “Greeks” αγόρασαν 223 πλοία και πλήρωσαν 4.859,6

Λάρισα: Δημιουργείται αμερικανική βάση με UAV στην 110 ΠΜ – Θα παρακολουθούν όλο το Αιγαίο

Νέα δεδομένα όσον αφορά την επιτήρηση στο Αιγαίο δημιουργεί η αμερικανική βάση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα από την οποία θα απογειώνονται και θα επιχειρούν τα εξελιγμένα MQ-9 Reaper, ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Καραμανλής: Μείωση στα 2,50 ευρώ για τα διόδια στην Αττική Οδό

Όπως αναφέρει ο υπουργός Μεταφορών, «η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να