Β. Gminder σε Β. Κικίλια: Καθοριστικός ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων Ελλάδας και ΕΕ

Με την Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για τη Μετανάστευση της Ε.Ε. και Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Beate Gminder, συναντήθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας.

Σχετικά με το έργο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, η κα Gminder ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι καθοριστικός ο ρόλος του Λιμενικού Σώματος στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπινων ζωών».

Ο κ. Κικίλιας, αφού αναγνώρισε την εμπειρία της, λόγω της πολυετούς θητείας της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεσμεύτηκε να προχωρήσουν τάχιστα όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες, που προέρχονται από το παρελθόν, για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, με στόχο την ενίσχυση με επιχειρησιακά μέσα, τεχνικό εξοπλισμό και άλλες σημαντικές υποδομές, όπως το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ).

Ο Υπουργός ενημέρωσε αναλυτικά την κα Gminder για την εξέλιξη των μεταναστευτικών ροών, υπογραμμίζοντας την αύξηση κατά 134% των αφίξεων από τη Λιβύη και την προσπάθεια της Ελλάδας για συνεργασία με τα γειτονικά κράτη για την αποτελεσματική διαχείρισή τους.

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε την πεποίθησή του για την αποτελεσματική καταπολέμηση του δικτύου των σύγχρονων λαθροδιακινητών, που θέτουν καθημερινά σε θανάσιμο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ταξιδέψει ο Υπουργός στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερώσει για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί το Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ. στα ελληνικά σύνορα.

Σχετικές εικόνες

123

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ προαναγγέλλει «αντίποινα» για τους δασμούς 30% του Τραμπ – Οι πρώτες αντιδράσεις

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι είναι έτοιμη να προβεί σε αντίποινα, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο απείλησε να επιβάλει δασμούς 30% στο μπλοκ.   Σε επιστολή που εστάλη στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Παρασκευή και αναρτήθηκε στο

Η Σιγκαπούρη κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο στον κόσμο – Υποχώρησε ο Πειραιάς και η Αθήνα στην όγδοη θέση

Η  Σιγκαπούρη, για 12η συνεχόμενη χρονιά, αναδείχθηκε ως το κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο στον κόσμο, επιτυγχάνοντας βαθμολογία 99,50 στα 100. Η διαρκής επιτυχία της Σιγκαπούρης αποδίδεται στη στρατηγική της θέση, την ισχυρή διεθνή προοπτική και στο θεσμοθετημένο οικοσύστημα επαγγελματικών ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Σε οριακό σημείο ο Πειραιάς: Επτά κρουαζιερόπλοια, 16.800 άνθρωποι στο λιμάνι

Ασφυκτική αναμένεται η κατάσταση σήμερα Σάββατο 12 Ιουλίου, στον Πειραιά, καθώς από τα μεσάνυχτα έως και λίγο πριν τις 05.00 το πρωί κατέπλευσαν στο λιμάνι επτά κρουαζιερόπλοια, δύο εκ των οποίων –το Celebrity Ascent και το Norwegian Viva– ξεπερνούν τα

Ναυτιλία: Κενό ασφαλείας φέρνει η έλλειψη πιστοποιημένων αντιρρυπαντικών πλοίων

Τεράστιο κενό ασφαλείας στο Αιγαίο Πέλαγος από ενδεχόμενο ατύχημα με δεξαμενόπλοιο διαπίστωσε το 1ο Συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών & Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ. Σύμφωνα με τα πρακτικά του συνεδρίου που κωδικοποίησε η

Μετάβαση στο περιεχόμενο