Β. Κικίλιας: «Έλεγχοι στις ΜΚΟ και αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο» – Εν αναμονή κυρώσεων σε όσες εμπλέκονται σε δουλεμπορικά κυκλώματα

Ζήτημα διαφάνειας ως προς τον ρόλο και τη χρηματοδότηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας τουλάχιστον 7 δικογραφίες φέρεται να εμπλέκουν ΜΚΟ σε διευκολύνσεις δουλεμπορικών κυκλωμάτων που αφορούν παράνομες διακινήσεις μεταναστών στην Ελλάδα και με προορισμό την Ευρώπη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η εξέταση των υποθέσεων αυτών χρονίζει λόγω και της περίπλοκης φύσης τους σε διάφορα επίπεδα της Δικαιοσύνης.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι αναγκαίος ο διαχειριστικός έλεγχος των χρηματοδότησεων για τη εξασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας της δράσης των ΜΚΟ στο Β. Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εμπλέκονται σε πράξεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης δεσμεύτηκε να προχωρήσει η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να περικόπτονται οι χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ που εμπλέκονται σε παράνομη διακίνηση μεταναστών.

«Έχουμε συνεννοηθεί ότι θα υπάρξει αυτή η ενημέρωση και, εάν χρειαστεί να εκδηλωθεί νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση του υπουργείου Μετανάστευσης, είναι κάτι το οποίο θα κάνουμε άμεσα» είχε πει ο κ.Βορίδης.

«Έχουμε 18.500 μίλια ακτογραμμής και θαλάσσιων συνόρων που πρέπει να φυλάσσονται, και αυτή είναι η δουλειά του Λιμενικού Σώματος και δική μου αρμοδιότητα, ενώ ζήτησα από τον κύριο Υπουργό να δούμε στο σύνολό τους τις δικογραφίες αυτές, που βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα της Δικαιοσύνης και εκκρεμούν σε σχέση με τον ρόλο των ΜΚΟ στην Ελλάδα, σε ό,τι έχει να κάνει με το πλαίσιο της νομιμότητας στο οποίο πρέπει να κινούνται και τον τρόπο διαφάνειας ως προς τη χρηματοδότησή τους» είχε επισημάνει ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει ο Σημαιοφόρος ΛΣ Ταφιάδης Χρ. Νικόλαος Ποντιακή Γενοκτονία: Ένα Ατιμώρητο έγκλημα

Ο πληθυσμός των Ποντίων στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου κατά την περίοδο 1914-1923 ανερχόταν στις 750.000. Στην περίοδο 1914-1918 και 1919-1923, κατόπιν συστηματικής διώξεως της τουρκικής Αρχής, 353.000 Πόντιοι χάνουν τη ζωή τους. Τα προμελετημένα σχέδια της νεοτουρκικής και της

Γενοκτονία των Ποντίων: Το χρονικό της τραγωδίας – Πώς οι δυνάμεις του Κεμάλ αφάνισαν 350.000 Έλληνες

Μια σκιά βαριά απλώνεται στη μνήμη του Ελληνισμού κάθε 19η Μαΐου. Είναι η σκιά της γενοκτονίας των Ποντίων, ενός προμελετημένου εγκλήματος που δεν στόχευσε μόνο σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και στην ίδια την ιστορική συνέχεια ενός λαού. Οι φωνές που

Στρατιωτικά νοσοκομεία : Αποτελέσματα συνάντησης ΕΑΑΛΣ με τον κ. ΥΦΕΘΑ

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σήμερα 19-5-2025  κλιμάκιο Δ.Σ. Ε.Α.Α.Λ.Σ. συναντήθηκε  με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας  κ. Αθανάσιο ΔΑΒΑΚΗ, παρουσία του βουλευτή Α΄ Πειραιά κ. Νικολάου ΒΛΑΧΑΚΟΥ,  αναφορικά με τον σοβαρό πρόβλημα που έχει  προκύψει από την μη αναφορά των

Ρουμανία: Νίκη με 54,28% του φιλοευρωπαίου Nicușor Dan έναντι του εθνικιστή George Simion

Ημέρα εκλογών η Κυριακή 18/5 για τη Ρουμανία, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη διαδικασία με πολύωρο θρίλερ, όσον αφορά τα επίσημα αποτελέσματα. Την ψηφοφορία χαρακτήρισαν αναλυτές ως τη σημαντικότερη στη μετακομμουνιστική ιστορία της χώρας. Ο δήμαρχος του Βουκουρεστίου κέρδισε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη

Μετάβαση στο περιεχόμενο