Βαρβιτσιώτης: Απέναντι στα φρικώδη ψέματα που προσβάλουν τη χώρα δηλώνω την απεριόριστη εμπιστοσύνη μου στο Λιμενικό Σώμα

Στη δεξίωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα Ποσειδώνια 2022 παραβρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προκλήσεις της γείτονος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του, ανέφερε πως «η Τουρκία σήμερα προβάλλει παράνομες και ανυπόστατες αιτιάσεις που απέναντι σε αυτές η Ελλάδα απαντά με το Διεθνές Δίκαιο, τη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει στον αναθεωρητισμό που σήμερα εκφράζεται από την ‘Αγκυρα. Επιπλέον, απαντάει με μια ομόθυμη καταδίκη όλης αυτής της προκλητικής συμπεριφοράς».

«Ανακάμπτουμε μετά την κρίση του κορονοϊού και μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση. Η ανάγκη που έχει και η χώρα αλλά και όλη η Μεσόγειος είναι να μπορέσει να λειτουργήσει την καλοκαιρινή περίοδο, προς όφελος τόσο των Ελλήνων όσο και των Τούρκων πολιτών που μαστίζονται από οικονομική κρίση. Επομένως, οποιοσδήποτε θέλει να αναταράξει αυτό το κλίμα, θα το βρει μπροστά του», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το Λιμενικό Σώμα και τις επιθέσεις που δέχεται, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε: «Επειδή κάποιοι πολιτικοί σήμερα δέχονται να λέγονται μπροστά τους φρικώδη ψέματα που προσβάλουν τη χώρα κι αυτοί κάθονται και τους ακούνε σαν να τα συμμερίζονται, δηλώνω την απεριόριστη εμπιστοσύνη μου στο Λιμενικό Σώμα για το έργο που επιτελεί, σώζοντας ανθρώπους στη θάλασσα, υπερασπίζοντας καθημερινά τα ελληνικά σύνορα».

Με αφορμή τα Ποσειδώνια, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε: «Γιορτάζουμε έχοντας την ελληνική ναυτιλία σε καλύτερη θέση, ιδιαίτερα μετά την πανδημία και αυτό αποτελεί μεγάλη κατάκτηση. Έχουμε περισσότερα, μεγαλύτερα πλοία και σήμερα έχουμε καταφέρει να κατέχουμε το 55% περίπου της ευρωπαϊκής ναυτιλίας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’αυτό».

Τέλος, επισημαίνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ευχή η παράνομη κράτηση των δύο ελληνικών πλοίων από την πλευρά του Ιράν να λήξει άμεσα μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο