Velos Rotors: Χρηματοδότηση $2 εκατ. για την εταιρεία drones

Η Velos Rotors, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά μη επανδρωμένα ελικόπτερα κάτω των 25 κιλών για εμπορικές και κυβερνητικές εφαρμογές, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 2 εκατ. δολαρίων από τη Marathon Venture Capital.

Η χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί για την ικανοποίηση της διεθνώς αυξανόμενης ζήτησης και την περαιτέρω εξέλιξη των καινοτόμων ελικοπτέρων της, που σήμερα αποτελούν τα πιο ασφαλή, αξιόπιστα και άκρως αποτελεσματικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη παγκοσμίως στην κατηγορία τους, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο για ερασιτεχνικές χρήσεις. Παρ’ όλα αυτά, η χρήση τους από οργανισμούς και κυβερνήσεις παραμένει περιορισμένη. Η πλειοψηφία των αεροσκαφών αυτών μπορούν να μεταφέρουν περιορισμένου μεγέθους φορτίο, οι αποστάσεις που διανύουν είναι μικρές, δεν είναι αξιόπιστα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και συχνά αναφέρονται πτώσεις τους.

Τα μειονεκτήματα των πολυκόπτερων/multicopters πηγάζουν σε μεγάλο βαθμό από τη δομή και το σχήμα τους. Συγκεκριμένα, τα αεροσκάφη με πολλαπλούς έλικες, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σήμερα, είναι χαμηλής αξιοπιστίας. Οι έλικές τους καλύπτουν μικρή επιφάνεια και κατά συνέπεια χρειάζεται να περιστρέφονται σε υψηλές στροφές για να παράγουν την απαιτούμενη ώθηση. Κατά συνέπεια, η αυτονομία-αξιοπιστία τους είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα η χρήση τους να καθίσταται απαγορευτική για απαιτητικές εφαρμογές, κυρίως από οργανισμούς και κυβερνήσεις.

«Η Velos Rotors κατασκευάζει καινοτόμα μη επανδρωμένα ηλεκτρικά ελικόπτερα κάτω των 25 κιλών. Η μοναδική σχεδίασή τους με δύο κινητήρες και πολλαπλά εφεδρικά συστήματα, η οποία και αποτελεί ευρεσιτεχνία της εταιρείας, προσφέρει αξιοπιστία και ασφάλεια, ενώ ο καινοτόμος σχεδιασμός του ελικοπτέρου μειώνει τον παραγόμενο θόρυβο και αυξάνει καθοριστικά την απόδοση του αεροσκάφους. Τα ελικόπτερα drones της Velos Rotors μεταφέρουν φορτίο πέντε κιλών για μία ώρα με ταχύτητα 60 χιλιόμετρα/ώρα, ακόμα και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, υπερκαλύπτοντας τις επιδόσεις ακόμα και των καλύτερων πολυκόπτερων της αγοράς,» προσθέτεται στην ανακοίνωση.

Η τεχνολογία της Velos Rotors ανοίγει νέους δρόμους για την ευρεία χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε εμπορικές και κυβερνητικές εφαρμογές, όπως μεταφορά ανθρώπινων οργάνων και ιατροφαρμακευτικού υλικού σε απομακρυσμένες περιοχές, χαρτογραφήσεις δυσπρόσιτων περιοχών, επιθεώρηση κρίσιμων υποδομών, αποστολές αναζήτησης και διάσωσης, συνοριακούς ελέγχους, και άλλα.

Τα μη επανδρωμένα ελικόπτερα της Velos Rotors έχουν σχεδιαστεί στην Ελλάδα και παράγονται στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Η εταιρεία διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής και CTO της Velos Rotors, Άρης Κολοκυθάς, δήλωσε: «Έχουμε σχεδιάσει από την αρχή όλα τα εξαρτήματα του ελικοπτέρου με σκοπό να δημιουργήσουμε το πιο αξιόπιστο, ασφαλές και αποδοτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον κόσμο. Είμαστε περήφανοι για την αποδοχή του από την αγορά και ανυπομονούμε να ικανοποιήσουμε την αυξανόμενη ζήτηση από οργανισμούς παγκοσμίως.»

Ο CEO της Velos Rotors και βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Michael Seal, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα ελικόπτερά μας χρησιμοποιούνται από πελάτες σε όλο τον κόσμο, εξυπηρετώντας ιδιαίτερα απαιτητικές αποστολές. Η χρηματοδότηση από την Marathon Venture Capital θα μας βοηθήσει να φέρουμε τα ελικόπτερα στα χέρια των πελατών μας πιο γρήγορα και να έχουμε σημαντικό αντίκτυπο σε εμπορικές και κυβερνητικές εφαρμογές.»

«Τα multicopter drones αποδεικνύονται κατάλληλα κυρίως για ερασιτεχνική χρήση. Η αγορά ωστόσο χρειάζεται drones βιομηχανικού τύπου. Τα ηλεκτρικά μη επανδρωμένα ελικόπτερα της Velos Rotors προσφέρουν για πρώτη φορά τις προδιαγραφές ασφαλείας, αξιοπιστίας και αποδοτικότητας που μπορούν να τα χαρακτηρίσουν ως τέτοια – τα καλύτερα drones στον κόσμο! Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τον Άρη, τον Michael και την ομάδα τους», δήλωσε ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital.

Σε συνέχεια της επένδυσης, η Velos Rotors πρόκειται να μεγαλώσει σημαντικά την ομάδα της για την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της και την ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησής τους, καταλήγει η εταιρεία.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις» στη Νίσυρο, στην Τήλο, στην Χάλκη, στην Θύμαινα και στους Φούρνους

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκαν οι 2 προγραμματισμένες αποστολές για το Α΄ εξάμηνο του 2023, του πολυμελούς διακλαδικού κινητού υγειονομικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ σε νησιά του Αιγαίου Πελάγους, στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Υπογραφή «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας» για το Έτος 2023

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 υπεγράφη στην Λευκωσία το «Κοινό Σχέδιο Δράσης (ΚΣΔ) Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας» για το έτος 2023 από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Βασίλειο Τσάμη, τον Διευθυντή των Διευθύνσεων Τεθωρακισμένων και

Εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία(φωτο)

Από την Τρίτη 09 έως την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Κυριάκου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκαν στην

Καθρεφτάκια στους… ιθαγενείς

Οι Ισπανοί κονκισταδόρες, οι κατακτητές της Νότιας Αμερικής, με μπιχλιμπίδια ευτελούς αξίας, με τα όπλα και το αδήριτο πάθος τους για χρυσάφι παραπλάνησαν και τελικά εξόντωσαν έναν πολιτισμό που βρεχόταν από δυο ωκεανούς… Οι Έλληνες πολιτικοί, με παραμύθια, προεκλογικά δώρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο