Βίντεο: Αξιωματικοί του Λιμενικού αρπάζουν παιδί, του κάνουν ΚΑΡΠΑ και το επαναφέρουν στη ζωή!

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή “ΝΗΣΑΚΙΑ” βορειοανατολικά ν. Σάμου, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Συγκεκριμένα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην εν λόγω περιοχή πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Στη θέα του περιπολικού σκάφους, οι ανωτέρω έπεσαν στη θάλασσα, ενώ η λέμβος άρχισε να βυθίζεται. Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους περισυνέλεξε τριάντα επτά (37) άτομα, δύο (02) εκ των οποίων χωρίς τις αισθήσεις τους (1 γυναίκα και 1 ανήλικο), ενώ διενεργήθηκαν προσπάθειες ανάνηψης, με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεων του ανήλικου.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Βαθέος ν. Σάμου. Στη συνέχεια δέκα (10) αλλοδαποί (3 γυναίκες, 3 άνδρες και 4 ανήλικα) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της γυναίκας που είχε απολέσει τις αισθήσεις της. Οι υπόλοιποι είκοσι επτά (27) αλλοδαποί (5 γυναίκες, 8 άνδρες και 14 ανήλικα) παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε ΚΕΔ/Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο