Βίντεο : Συνεχίζονται οι ροές μεταναστών, πάνω από 170 μετανάστες διασώθηκαν το τελευταίο 24ώρο από το Λιμενικό σε Τήλο και Λέσβο

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στα λιμάνια σε Κω και Μυτιλήνη και στη συνέχεια σε ΚΥΤ – Προανάκριση διενεργούν τα κατά τόπους Λιμεναρχεία

Τουλάχιστον 173 αλλοδαποί διασώθηκαν το τελευταίο 24ώρο σε θαλάσσιες περιοχές κοντά σε Τήλο και Λέσβο, σύμφωνα με το λιμενικό.

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών επιβαινόντων σε ιστιοφόρο σκάφος έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. νοτιοδυτικά της Τήλου. Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112” για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Άμεσα στην περιοχή δεσμεύτηκαν τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ μετέβησαν Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στη διάσωση 34 αλλοδαπών, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κω και στη συνέχεια στο ΚΥΤ Κω για καταγραφή και ταυτοποίηση. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Χθες το πρωί το λιμενικό προχώρησε στον εντοπισμό και τη διάσωση 27 αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή «Αγριελιά» της Λέσβου. Το πλήρωμα του Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Η επιχείρηση των λιμενικών αρχών συνεχίστηκε χθες το πρώι και με ακόμα μια διάσωση, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή «Τάρτη» της Λέσβου. Εκεί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 51 αλλοδαποί, από το πλήρωμα του Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τους οποίους και μετέφεραν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Στην περιοχή «Τάρτη» της Λέσβου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν χθες σε διπλή επιχείρηση ακόμα 61 αλλοδαποί (45+16) από το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τους μετέφερε στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ και οι δύο λέμβοι στις οποίες επέβαιναν βυθίστηκαν.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι κλάδοι θαλασσίων μεταφορών ναυπηγούν τα περισσότερα πλοία;

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ” Σύμφωνα με στοιχεία των Clarksons Research πάνω από 50% των παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων (μετρούμενες σε cgt – compensated gross tonnage) προέρχεται από μόλις δύο τομείς ναυτιλιακών μεταφορών, τα LNG και τα containers. Η επικείμενη

Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ

Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή – και στον δρόμο- υπάρχουν φάουλ και φάουλ. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή πάνω στη φάση να χτυπήσεις κατά λάθος παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι άλλο πράγμα να φερθείς αντιαθλητικά, να βγεις σαν κλαδευτήρι και

Πήγε για μεροκάματο και βρέθηκε σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια

Στα κρατητήρια και από κει στο αυτόφωρο με τον… μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη κατέληξε 24χρονος διανομέας στη Χαλκίδα, ο οποίος υπέπεσε στο …παράπτωμα να κινηθεί με το δίκυκλο της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, όπου και βρίσκεται το κατάστημα εστίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο