Viral: Ψαράς ανασύρει ψάρι – τέρας βάρους 177 κιλών και μήκους 2,5 μέτρων από τον βυθό της Νορβηγίας

Ένα ψάρι – τέρας ανέσυρε από τα παγωμένα νερά της Νορβηγίας ο Βρετανός ψαράς Πολ Στίβενς. Το ψάρι πρόκειται για έναν ιππόγλωσσο βάρους 177 κιλών και με μήκος 2, 5 μέτρων!

 

Με βάση τις διαστάσεις του ψαριού, η ηλικία του υπολογίζεται στα 70 με 90 έτη.

Καθώς το ψάρι ήταν υπερβολικά βαρύ ώστε να το μεταφέρει στο κατάστρωμα της βάρκας του, ο ψαράς μάζεψε τα κουράγια του και βούτηξε στα παγωμένα νερά για να φωτογραφηθεί μαζί του.

ψάρι
SportquestHolidays/BNPS

Παρότι γιγαντιαίος, ο ιππόγλωσσος δεν είναι το μεγαλύτερο ψάρι του είδους του που έχει ποτέ πιαστεί από ψαρά, καθώς το ρεκόρ κατέχει ένας ιππόγλωσσος βάρους 232 κιλών.

Ο ψαράς Πολ Στίβενς έκανε λόγο για «μεγάλη συγκίνηση» που έπιασε τον ιππόγλωσσο, εξηγώντας πως προσπαθούσε εδώ και χρόνια να πετύχει μια τόσο μεγάλη ψαριά.

ψάρι
SportquestHolidays/BNPS

Μάλιστα, δήλωσε πως χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες για να σταματήσουν να τον πονάνε οι ώμοι του, μετά αφότου πέτυχε να ανασύρει στην επιφάνεια το θαλάσσιο «κτήνος»!

Ο Στίβενς χρησιμοποίησε ως δόλωμα νεκρά ανθρακόψαρα, για να πιάσει τον τεράστιο ιππόγλωσσο στα ανοιχτά των νησιών Λοφότεν, στη βόρεια Νορβηγία.

«Βούτηξα τρεις φορές και τράβηξα το σκάφος περίπου μισό μίλι από την ακτή. Μου πήρε 20 λεπτά για να τα καταφέρω, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί είμαι έμπειρος ψαράς», λέει ο Πολ Στίβενς.

«Θα μπορούσε εύκολα να πάρει άλλες δύο ώρες».

ψάρι
SportquestHolidays/BNPS

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ζυγίσεις ένα ψάρι αυτού του μεγέθους. Υπάρχει μια  φόρμουλα για τη λήψη των μετρήσεων ενός μεγάλου ψαριού και για τον υπολογισμό του βάρους του, την οποία και χρησιμοποίησα», εξηγεί.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μπάντα του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον Σταύρο Ξαρχάκο στην Μόνη Τοπλού ,σε μια θριαμβική συναυλία

Βαρυσήμαντος «προσκυνητής» στη Μόνη Τοπλού χτες, ο Σταύρος Ξαρχάκος με τις εμβληματικές του μουσικές και τα τραγούδια του που φέρουν την υπογραφή Ελλάδα και σε όλα αυτά τα πολύτιμα χρόνια της δημιουργίας του έχουν μιλήσει και έχουν εκφράσει ψυχές και σώματα ,

Τηράω, μα δεν βλέπω, προϊστάμενε…

Διαβάζαμε προσεκτικά τον χαιρετισμό, που εκφώνησε προχτές Πέμπτη 29/9/2022 κατά την τελετή απονομής ξιφών των 11 Ανθυποπλοιάρχων (Τ) & (Υ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο αίθριο του Αρχηγείου ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και σταθήκαμε στη φράση του «Έξι

Ελληνοτουρκικά-Τροπολογία Μενέντεζ στη Γερουσία των ΗΠΑ: Αν θέλει η Τουρκία F-16…να μην πετάνε πάνω από την Ελλάδα

H τροπολογία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι τα αμερικανικά F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία για τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά εδάφη Παρά τις έντονες τουρκικές πιέσεις που ασκούνται τις τελευταίες ημέρες προς τις ΗΠΑ για τους εξοπλισμούς και την

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Υποχρεωτικές από σήμερα έως τον Απρίλιο στα οχήματα–Πρόστιμα έως 80 ευρώ

Η υποχρέωση των οδηγών να έχουν αλυσίδες στα οχήματά τους  ισχύει μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές, που προβλέπουν ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν Υποχρεωτικές είναι από σήμερα 1η Οκτωβρίου οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όλα τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση του