Βουλή: Η ανασκόπηση της εβδομάδας 21/10-25/10

Μια ανασκόπηση όσων διαδραματίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε στη Βουλή.

Τα κυριότερα θέματα που έθιξαν τα κόμματα μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου αφορούσαν εργασιακά ζητήματα, είτε αυτά άπτονται της προστασίας των εργαζομένων είτε αφορούν δικαιώματα. Επίσης, για άλλη μία εβδομάδα τέθηκαν τα θέματα ακρίβειας που συνεχίζουν να απασχολούν την επικαιρότητα, καθώς οι τιμές αυξάνονται με τους μισθούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και την αισχροκέρδεια που έχει ως συνέπεια τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Στην ατζέντα παραμένουν ζητήματα υγείας και παιδείας, αλλά και υποβάθμισης των υποδομών της χώρας. Τέλος, καίριο είναι το ερώτημα που τέθηκε από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ. για την αρωγή σε παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας, κάτι το οποίο είχε δηλώσει ο Υπουργός Εξωτερικών.

Αυτή την εβδομάδα,  σύμφωνα με το VouliWatch, τα Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που άσκησαν τα κόμματα στο σύνολό τους ήταν 260 με πρώτο να έρχεται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 72, ακολουθούμενο από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. με 51, τη Νέα Δημοκρατία με 38, το ΚΚΕ με 27 και την Ελληνική Λύση με 21. Στη συνέχεια συναντάμε τους Ανεξάρτητους με 19, τη Νέα Αριστερά με 17, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ‘Νίκη’ με 8, τους Σπαρτιάτες με 4 και την Πλεύση Ελευθερίας με 3 Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Συνολικά όλα τα κόμματα έθεσαν 110 Ερωτήσεις, 110 Αναφορές, 27 Επίκαιρες Ερωτήσεις, 10 Ερωτήσεις σε συνδυασμό με Α.Κ.Ε., 2 Α.Κ.Ε. και 1 Επίκαιρη Επερώτηση.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις