Βρετανία: Έκτακτη προειδοποίηση για «πιθανή έκρηξη» στην Ερυθρά Θάλασσα

Προειδοποίηση για πιθανή έκρηξη στην Ερυθρά Θάλασσα εξέδωσε η υπηρεσία θαλάσσιων εμπορικών επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKTMO).

Στη σχετική προειδοποίηση αναφέρει:

«Η UKTMO έλαβε μια αναφορά δραστηριότητας Uncrewed Aerial Systems (σ.σ. μη επανδρωμένα αεροσκάφη), συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής έκρηξης στην περιοχή του Bab el Mandeb που προέρχεται από την κατεύθυνση της Υεμένης.

Συνιστάται στα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή να ακολουθούν τις οδηγίες της βιομηχανίας (…) να είναι προσεκτικοί και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στην UKMTO».

Παραμένουν οι φόβοι για ευρύτερη κλιμάκωση του πολέμου

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν μήνα η Υεμένη κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στο Ισραήλ εν μέσω της πολιορκίας του στη Γάζα,  εκτοξεύοντας μάλιστα και βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο φόβος για γενικότερη ανάφλεξη είναι ολοένα και πιο υπαρκτός, την ώρα που η αιματοχυσία στη Γάζα συνεχίζεται μετά τη διακοπή της εκεχειρίας.

Άλλωστε ο εκπρόσωπος του στρατού της Υεμένης, μιας χώρας που μαστίζεται από πολυετή κρίση καθώς ελέγχεται από τους Χούτι, έχει αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εμείς, από αίσθημα θρησκευτικής, ηθικής, ανθρωπιστικής και εθνικής ευθύνης, και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα του λαού μας της Υεμένης και στα αιτήματα των ελεύθερων λαών, και για να παράσχουμε ανακούφιση στον καταπιεσμένο λαό μας στη Γάζα, θεωρήσαμε απαραίτητο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης να εκτελέσουν το καθήκον τους, στηριζόμενες στον Θεό και στη νίκη επί της ιστορικής καταπίεσης του αγαπητού παλαιστινιακού λαού».

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Nόμος στη Φλόριντα απαγορεύει σε νέους κάτω των 16 ετών να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ενέκρινε χθες, Πέμπτη, νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία την ώρα που μαίνεται στις ΗΠΑ συζήτηση για τις επιπτώσεις τους στους νέους. Οι αμερικανικές

Μετάβαση στο περιεχόμενο