Βυθίστηκε το Moskva – Η Ρωσία ανακοίνωσε την απώλεια της ναυαρχίδας

«Το καταδρομικό Moskva, το οποίο υπέστη ζημιές από έκρηξη πυρομαχικών, βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκηση», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, λόγω βλάβης που προκλήθηκε κατά την πυρκαγιά από την έκρηξη πυρομαχικών, το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του. Σε συνθήκες θαλασσοταραχής, το πλοίο βυθίστηκε», ανακοίνωσαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Το Moskva, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, ένα από τα πιό σύγχρονα καταδρομικά, αποτελεί πλέον παρελθόν και είναι η σημαντικοτέρη ναυτική απώλεια των Ρώσων από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Από νωρίς σήμερα, Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, οι δύο πλευρές, Ουκρανία και Ρωσία, δίνανε τις δικές τους εκδοχές για το τι πραγματικά συνέβη στο ρωσικό πλοίο.

Η Ρωσία υποστήριζε, και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του πολεμικού ναυτικού, το Moskva («Μόσχα»), υπέστη σοβαρές ζημιές αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του και το πλήρωμά του εκκενώθηκε.

Από την άλλη πλευρά, οι ουκρανικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι το Moskva υπέστη ζημιές (και πλέον βυθίστηκε), αφού χτυπήθηκε από έναν πύραυλο Neptune, του ουκρανικού στρατού. Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο. «Πύραυλοι Neptune που προστατεύουν τη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αυτό το ρωσικό πλοίο», είπε ο ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού (νότια), ο Μαξίμ Μαρτσένκο.

Βυθίστηκε το Moskva – Η Ρωσία ανακοίνωσε την απώλεια της ναυαρχίδας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά