Ξεκάθαρο μήνυμα Ελλάδας σε Τουρκία: «Όσο απειλούν εκτίθενται και όσο μας προκαλούν περιθωριοποιούνται»

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει λόγο να ανοίξει διάλογο με το παράνομο και το ανιστόρητο, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. «Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί» τόνισε ο πρωθυπουργός, καθώς «όσο απειλούν εκτίθενται και όσο μας προκαλούν περιθωριοποιούνται».

Μήνυμα του πρωθυπουργού προς Τουρκία: «Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους»

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε από το βήμα του Υπουργικού Συμβουλίου ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και να δημοσιοποιεί διεθνώς όσα παράνομα συμβαίνουν.

Όπως είπε: «η δυνατή Ελλάδα βέβαια ενοχλεί κάποιους. Δεχόμαστε έτσι από τους γείτονες νέους λεονταρισμούς, αλλά όσο αυτοί απειλούν τόσο εκτίθενται και, πιστεύω, όσο προκαλούν τόσο περιθωριοποιούνται. Η γεωγραφία μάς θέλει δίπλα δίπλα, αλλά εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντι στο διεθνές δίκαιο, στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ και δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράλογο και το ανιστόρητο και τελικά με το αδιέξοδο».

Δύο υπερπτήσεις και 28 παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικό UAV
Στο μεταξύ σε 28 παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου προχώρησε σήμερα ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), οι δύο από τις οποίες ήταν υπερπτήσεις

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό UAV κινήθηκε σε Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και προχώρησε επίσης σε μια παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Το τουρκικό αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Άγγ. Συρίγος: Ο Ερντογάν μετράει αντιδράσεις σε κατάσταση ελεγχόμενης εντάσεως
«Ο Ερντογάν μετράει αντιδράσεις, πιέζει φορτικά και ασφυκτικά πολλές φορές, φτάνοντας εκεί που μπορεί. Θεωρώ ότι είναι σε κατάσταση ελεγχόμενης εντάσεως«, ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Άγγελος Συρίγος από την εκπομπή «Συνδέσεις» κληθείς να σχολιάσει τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

Τόνισε παράλληλα ότι «η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί του αυτονόητου στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων ήταν εθνικό μήνυμα».
«Ο Ερντογάν πιστεύει ότι η Τουρκία έχει αναβαθμιστεί και ότι έχει το περιθώριο να εκμεταλλευτεί την χλιαρή αντίδραση του ΝΑΤΟ στο βέτο προς Φινλανδία και Σουηδία.

Ο κ. Συρίγος συμπλήρωσε λέγοντας ότι «ο Ερντογάν ακολουθεί την ίδια πολιτική που αφηνίασε τον Πούτιν και τον οδήγησε σε πόλεμο. Είναι λάθος αυτές οι τακτικές που οδήγησαν στο Β’ Παγκόσμιο και ίδια ήταν η λογική της Ρωσίας το 2014 στην Κριμαία που αύξησε την ευρωπαϊκή εξάρτηση στο φυσικό αέριο.

Ξεκάθαρο μήνυμα Ελλάδας σε Τουρκία: «Όσο απειλούν εκτίθενται και όσο μας προκαλούν περιθωριοποιούνται»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιπτώσεις του πολέμου στη Γάζα στον διεθνή ενεργειακό και ναυτιλιακό τομέα

Εισαγωγή Ο πόλεμος στη Γάζα σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη αστάθεια στην Ερυθρά Θάλασσα, εξαιτίας των επιθέσεων των ανταρτών Houthis σε εμπορικά πλοία έχουν αναδείξει την οικονομική- ενεργειακή διάσταση του πολέμου στη Γάζα, ο οποίος αν παραταθεί για μεγάλο

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,5% στη δύναμη του εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο

Περαιτέρω μείωση κατά 0,5% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον περασμένο Δεκέμβριο σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Δεκεμβρίου 2022, έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2022 προς το 2021, και πλέον αριθμεί

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Αττικής στις 28 Φεβρουαρίου

Στις 28 Φεβρουαρίου οι ναυτεργάτες προχωρούν σε απεργία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη 28 Φλεβάρη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ και καλούν τους ναυτεργάτες στα λιμάνια του Πειραιά,

Ελληνική Navtex για έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης

Navtex για έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης εκδόθηκαν σήμερα από τον Υδρογραφικό Σταθμό Ηρακλείου. Το μεγαλύτερο ερευνητικό πλοίο του κόσμου, το RAMFON HYPERION, ξεκίνησε σήμερα την τελική φάση των ερευνών στη νοτιοδυτική Κρήτη, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31

Μετάβαση στο περιεχόμενο