Ξεκινάει από την Κρήτη ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Αναβιώνει σε λίγες ημέρες μια σπουδαία διεθνής διοργάνωση, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει διεξαχθεί στη χώρα μας. Πρόκειται για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας που ξεκινάει από την Κρήτη την Τετάρτη 27 Απριλίου και ολοκληρώνεται στα Ιωάννινα την 1η Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Ηράκλειο του Ποδηλατικού Γύρου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά σε ένα πολυεπίπεδο αθλητικό, τουριστικό και ψυχαγωγικό γεγονός, με στόχο να μπει το ποδήλατο στη ζωή μας.

Η εκκίνηση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος θα δοθεί στις 27 Απριλίου από το Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ οι ποδηλάτες που θα διασχίσουν συνολικά πέντε περιφέρειες της χώρας, κατά τη διάρκεια του γύρου στην Κρήτη θα διέλθουν ανάμεσα από γραφικές περιοχές του νησιού, στέλνοντας τις εικόνες από τις ομορφιές της Κρήτης σε όλο τον κόσμο, όπως δήλωσαν δήμαρχοι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Πιο συγκεκριμένα οι 147 αθλητές που θα συμμετέχουν με 21 ομάδες, θα περάσουν από περιοχές όπως οι Αθάνατοι, Σίβα, Κεράσια, Πρινιάς, Αυγενική, Αγία Βαρβάρα, Πανασός, Γέργερη, Νύβριτος, Ζαρός, Βορίζια, Κρηταγενής Δίας (όπου θα διαξαχθεί το πρώτο σπριντ ανάβασης) και μετά οι Καμάρες, Λοχριά, Άρδακτος, Πλάτανος , Βαθιακό, Αποδούλου, Νίθαβρης, Κουρούτες (όπου θα γίνει το δεύτερο σπριντ ανάβασης), Φουρφουράς, Βιζάρι, Πάνακρον, Καλόγερος, Αγία Φωτεινή, Παντάνασσα, Πρασιές, αμέσως μετά το Ρέθυμνο όπου θα γίνει το πρώτο μεγάλο σπριντ ευθείας και θα ακολουθήσει η διαδρομή Καμάρες, Πετρές, Δράμια, Γεωργιούπολη (όπου θα γίνει το δεύτερο σπριντ ευθείας) και θα ακολουθήσουν οι Βρύσσες, οι Άγιοι Πάντες, Νιο Χωριό, Στύλος, Μαλάξα και μετά από το Νερόκουρο, το πελοτόν θα εισέλθει στην πόλη των Χανίων όπου θα ολοκληρώσει την αγωνιστική δράση του 1ου ΕΤΑΠ, έξω από τα Νεώρια στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

«Η διοργάνωση αποτελεί μια μεγάλη γιορτή με πολλούς συμμετέχοντες και πολλά χαμόγελα και αυτό είναι το κέρδος στο τέλος της ημέρας για μια μικρή ή μεγάλη διοργάνωση να πετύχει, να βγουν όλοι όσοι συμμετείχαν κερδισμένοι, να είναι χαρούμενοι για τη συμμετοχή οι αθλητές, να εισπράξουμε θετικά σχόλια και να προβληθούν παντού ωραίες εικόνες από την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος ανέφερε ότι τις μέρες του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, το γεγονός θα παρακολουθούν λάτρεις του ποδηλάτου από όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερη σημασία κατά την παρουσίαση δόθηκε και στις παράλληλες διοργανώσεις που θα ενισχύσουν το χαρακτήρα της γιορτής και θα ξεκινήσουν από τον Άγιο Νικόλαο στις 25 Απριλίου. Με την ίδια θέρμη εκπρόσωποι των δήμων απ’ όπου θα περάσει ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος, τόνισαν ότι πέρα από την ανάγκη να μπει στην καθημερινότητα το ποδήλατο ως απάντηση και στην κλιματική κρίση που απαιτεί μείωση των καυσαερίων, ενισχύει και τη δυνατότητα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω του αθλητικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη η διοργάνωση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για το ποδήλατο, ενώ όπως αναφέρθηκε τόσο από τον πρόεδρο της Cycling Greece Γιώργο Λεβεντάκη, με το σλόγκαν «Άθληση-Ψυχαγωγία- Ασφάλεια-Μετακίνηση» ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος «δεν είναι απλά ένα αθλητικό γεγονός αλλά μια σταθερά αναπτυσσόμενη ευκαιρία για πολυεπίπεδη ανάπτυξη στα πρότυπα μεγάλων γύρων που εδώ και χρόνια μονοπωλούν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας», ενώ συμπλήρωσε ότι εξαρχής, επιθυμία του υφυπουργού για την αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου, ήταν να είναι ένα ξεχωριστό γεγονός.

Ξεκινάει από την Κρήτη ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς άλλαξε το αμυντικό δόγμα

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από την κρίση των Ιμίων και πέρα από τη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούν ζωντανή, στην Ιστορία έχει

Φιάσκο με το μαγικό φίλτρο Πανοραμίξ  κατανομής των οργανικών θέσεων των Λ/Φ στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ηρεμία επικρατεί στο Γαλατικό Χωριό των Λιμενικών παρά το γεγονός, ότι μειώθηκε και με την βούλα η εισαγωγή για το έτος 2023 των Λ/Φ κατά 40%. Φούσκα αποδείχθηκε και στην πράξη το «μαγικό φίλτρο» κατανομής των οργανικών θέσεων που κατασκεύασε

Πίτα ΕΑΑΛΣ: Οι τυχεροί της χρονιάς

Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της: “Όπως επιτάσσει το έθιμο, αλλά και η δεοντολογία είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους τυχερούς της χρονιάς για την Ένωσή μας, που έτυχαν τα τέσσερα φλουριά που είχαν

Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ