Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής-συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης του διατηρητέου κτιρίου του Λιμεναρχείου Καρπάθου

Στο πλαίσιο υλοποίησης αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των κτιρίων στέγασης όλων των Λιμενικών Αρχών της χώρας, η Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Δήμο Καρπάθου και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) δρομολόγησε την ενεργειακή αναβάθμιση του διατηρητέου κτιρίου του Λιμεναρχείου Καρπάθου καθώς και τις εργασίες επισκευής-συντήρησής του.
Το εν λόγω κτίριο βρίσκεται στο λιμένα της Καρπάθου και είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με το ΦΕΚ 770/Β/2002. Αποτελεί σημαντικό δείγμα αρχιτεκτονικής της Ιταλοκρατίας στα Δωδεκάνησα, με μορφολογικά στοιχεία στις όψεις, εμπνευσμένα από τον Ιταλικό Ρασιοναλισμό του Μεσοπολέμου.
Λόγω της παλαιότητας του κτιρίου κρίθηκε προαπαιτούμενο η εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο στατικός έλεγχός του, λόγω της άμεσης επαφής του με την θάλασσα. Για την υλοποίηση της υπεγράφη την 22.11.2022 Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου Καρπάθου και της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ 2021 της Γενικής Γραμματείας Λιμένων.
Στη συνέχεια με χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τους ανωτέρω φορείς, οι εργασίες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, οι οποίες θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Λιμεναρχείου Καρπάθου.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):