Ξίφη αποστράτων: Άμεση αντίδραση Βαρβιτσιώτη

Είναι σε όλους γνωστό ότι, εδώ και χρόνια, το Λιμενικό δεν έχει κατορθώσει να επιλύσει το ζήτημα απονομής ξιφών σε όλους τους Αξιωματικούς του που το δικαιούνται, με συνέπεια σήμερα να εκκρεμεί η απονομή ξιφών σε κάποιες εκατοντάδες απόστρατους Αξιωματικούς ΛΣ.

Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή ξίφους, πέραν του ότι, σαν προμήθεια, είναι χαμηλού μοναδιαίου κόστους, θεσμικά αποτελεί χειρονομία υψηλού συμβολισμού και ύψιστης τιμής για το πρόσωπο που το λαμβάνει.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία που επιδεικνύει ο κ. ΥΝΑΝΠ σε τέτοιας φύσης ζητήματα, μάθαμε και χαιρετίζουμε την αμεσότητα της αντίδρασής του, όταν το ζήτημα των ξιφών τέθηκε από το Δ.Σ. ΕΑΑΛΣ, στη συνάντηση που είχε μαζί του στις 3/8/2023.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους απόστρατους του ΛΣ, ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε τις άμεσες ενέργειες των Υπηρεσιών για την προμήθεια 200 ξιφών, για να μοιραστούν σε ισάριθμους απόστρατους Αξιωματικούς ΛΣ, που ακόμη δεν έχουν λάβει το ξίφος που όφειλε να τους είχε απονείμει η Πολιτεία, όσο ακόμα ήταν στην ενεργό υπηρεσία.

Ευελπιστούμε, η ευαισθησία που επέδειξε και η αμεσότητα με την οποία αντέδρασε ο κ. Υπουργός στο ζήτημα της απονομής ξιφών σε απόστρατους ΛΣ, να αποτελέσει την απαρχή της οριστικής επίλυσής του, με έναν τρόπο μόνιμο κι όχι περιστασιακό και, προπάντων, αποσυνδεδεμένο από απονομές ξιφών σε νέους Αξιωματικούς ΛΣ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο