Όχι άλλοι πνιγμοί

Το μήνυμα Βαρβιτσιώτη χθες 25/07 για την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης πνιγμού αναφέρει : «Μόνο τους δυο πρώτους θερινούς μήνες έχουμε 164 θανάτους στη θάλασσα. Το 86,5% είναι άνθρωποι άνω των 60 ετών. Με αφορμή & τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμού, εφιστώ την προσοχή σε όλους: Χαιρόμαστε τη θάλασσα. Δεν υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας. Όχι άλλοι πνιγμοί!»

Αρκεί όμως ένα μήνυμα για να διορθωση μια κακή διαμορφωθείσα κατάσταση ετών. Ασφαλώς και δεν φτάνει.

Χρειάζεται συνολικός ανασχεδιασμός. Αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν θα είναι σαν να υπογράφουμε ένα ανοιχτό συμβόλαιο ότι και τον επόμενο χρόνο και κάθε επόμενο, θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε υπέρμετρο αριθμό θυμάτων.

Απαιτείται πολιτική βούληση και πιθανώς σύγκρουση με νοοτροπίες που κρατούν δέσμια παρωχημένων αντιλήψεων την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος από την πλευρά της πολιτείας μέχρι σήμερα κινείται γύρω από τρεις άξονες.

Ο πρώτος άξονας αφορά στην κατάρτιση και δημοσιοποίηση αναλυτικών οδηγιών και συμβουλών προς τους πολίτες, ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με την έκδοση μιας βασικής διαταγής προς τις Λιμενικές Αρχές, με την μορφή μόνιμης αστυνομικής εγκυκλίου και ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με την  ενημέρωση μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αυτά όμως εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν αρκούν και πρέπει τάχιστα να επανεξεταστούν και να αλλάξουν.

Μέχρι τότε τα καθημερινά δελτία τύπου του Αρχηγείου ΛΣ θα είναι γεμάτα από άδικους θανάτους …που σε μεγάλο βαθμό  με μια άλλη προσέγγιση θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο