Υεμένη: Πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα – Σώο το πλήρωμα

Ο πλοίαρχος του πετρελαιοφόρου δεξαμενόπλοιου Delta Blue ανέφερε σήμερα ότι το πλοίο του δέχθηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη, 45 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού Μόχα της Υεμένης, και ότι μια αντιαρματική ρουκέτα εξερράγη σε κοντινή απόσταση, ανακοίνωσε νωρίτερα ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO).

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Το υπό σημαία Λιβερίας τάνκερ Delta Blue συνεχίζει το ταξίδι του και το πλήρωμά του είναι ασφαλές, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του UKMTO. Διαχειρίστρια εταιρεία του εν λόγω δεξαμενόπλοιου είναι η Delta Tankers, με έδρα την Αθήνα, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο στοιχεία από τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange Group / LSEG).

Οι επιθέσεις των Χούθι – εξαιτίας των οποίων ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εξαπολύσει πλήγματα στην Υεμένη – διαταράσσουν το διεθνές εμπόριο, καθώς πολλές εταιρείες στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική, προκειμένου να αποφύγουν τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος: Η επίσκεψη του γιου του Χάφταρ στην Αθήνα και η σημασία για την Ελλάδα (βίντεο)

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, βρίσκεται ο γιος του στρατάρχη της ανατολικής Λιβύης, Χαλιφά Χαφτάρ. Πληροφορίες να αναφέρουν πως η επίσκεψή του στην Ελλάδα είναι ιδιωτικής φύσεως. Πρόσφατα μάλιστα είχε επισκεφτεί και την Άγκυρα. Να σημειωθεί πως το όνομα Χαφτάρ

Το Ισραήλ σχεδιάζει να χτυπήσει την Τεχεράνη – Οι ΗΠΑ εκκενώνουν μερικώς την πρεσβεία τους στο Ιράκ

Το μη απαραίτητο προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας και οι οικείοι τους στη Βαγδάτη πρόκειται να απομακρυνθούν από το Ιράκ λόγω αυξημένων κινδύνων ασφαλείας, δήλωσαν κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ανέφεραν ακριβώς τι προκάλεσε την απόφαση για εκκένωση,

Δημόσιο: Ξέρεις πόσοι πληρώνονται για να μας «εξυπηρετούν»; – Γιατί το Δημόσιο μοιάζει με εταιρεία-μαμούθ χωρίς διευθυντή και χωρίς ρολόι!

Δες τον πλήρη κατάλογο – Γιατί το Δημόσιο μοιάζει με εταιρεία-μαμούθ χωρίς ρολόι και χωρίς GPS Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: Δεν “τσουβαλιάζουμε” κανέναν.Υπάρχουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που κρατούν τη χώρα όρθια,  από γιατρούς και εκπαιδευτικούς, μέχρι υπαλλήλους σε κρίσιμες δομές που

ΣΥΡΙΖΑ: «Ελλάδα 2.0 – Κατάρρευση του Server του Υπουργείου Ναυτιλίας και μαζί του Επιτελικού Κράτους του κ. Μητσοτάκη»

Την ώρα που ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κικίλιας διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους την ψηφιοποίηση υπηρεσιών στη ναυτιλία, εδώ και σχεδόν τρεις ημέρες έπαψε να λειτουργεί ο server του Υπουργείου του. Αποτέλεσμα, χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται, καθώς στην

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο