ΥΕΘΑ: Στη Σύμη για τα 77 χρόνια από την παράδοση των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις [pics]

Στη Σύμη βρίσκεται ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, για την 77η επέτειο από την ημέρα υπογραφής, στις 8 Μαΐου 1945, του πρωτοκόλλου παράδοσης των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στους εορτασμούς.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής: «Βρίσκομαι στη Σύμη ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως για τον εορτασμό της 77ης επετείου της 8ης Μαΐου 1945, ημέρα υπογραφής του πρωτοκόλλου παραδόσεως των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις, παρουσία της Α.Ε. Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου».

Εξάλλου, σε άλλη ανάρτησή του στο Facebook, ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος εύχεται χρόνια πολλά στις μητέρες με στίχους από το «Εκ του πλησίον» του Οδυσσέα Ελύτη. «Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Που να το ανακράξεις σε στιγμή κινδύνου», σημειώνει.

Παρόντες ήταν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο τελευταίος εν ζωή Ιερολοχίτης – Καταδρομέας αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ με ανάρτησή του στο Facebook για τη Γιορτή της Μητέρας, τονίζει «Χρόνια πολλά στις Μητέρες των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετώντας τη Μάνα Πατρίδα ανατρέφουν και τα δικά τους παιδιά».

«Χρόνια πολλά και σε όλες τις μητέρες που με στοργή και αγάπη στηρίζουν το μέλλον της Ανθρωπότητας. Ο Θεός να σας κρατά για πάντα δυνατές», συμπληρώνει ο κ. Φλώρος και επισημαίνει: «Σε όλες τις Ηρωίδες Μητέρες και Ηρωομάνες αφιερώνουμε το ηχογράφημα που μας θυμίζει ότι… «Ως ουδέν γλύκιον ης Πατρίδος ουδέ Τοκήων γίνεται» Ομήρου Οδύσσεια».

Ο ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε την δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου Χρυσόστομος Β’, την ανάγνωση του πανηγυρικού τής ημέρας, την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Σύμης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την παρέλαση των τμημάτων Εθνοφυλακής της νήσου. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνόδευσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσκεψη της στην κανονιοφόρο ΚΑΣΟΣ.

Η επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στην Ιερά Μονή Πανορμίτου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΥΕΘΑ  ΥΕΘΑ   ΥΕΘΑ  ΥΕΘΑ  ΥΕΘΑ ΥΕΘΑ  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative