ΥΝΑΝΠ – ADAPTIT: Υπογραφή σύμβασης για τη μετάβαση σε ψηφιακές τηλεπικοινωνίες των πλωτών-χερσαίων μέσων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Υπεγράφη την 18/01/2023 η υπ’ αριθμ. Τ02/2023 Σύμβαση μεταξύ του ΥΝΑΝΠ και της Αναδόχου εταιρείας «ADAPTIT Α.Ε.» για την προμήθεια με τίτλο: «Μετάβαση σε ψηφιακές τηλεπικοινωνίες και αναβάθμιση ραδιοδικτύου και ηλεκτροναυτιλιακών οργάνων των πλωτών-χερσαίων μέσων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ».

Το έργο συνολικής αξίας 5.393.833,56€ συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Βασικός στόχος της δράσης είναι η δημιουργία ψηφιακών ασύρματων δικτύων φωνής, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες επικοινωνίας των επιχειρησιακών μέσων με τις Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, καθώς και η κάλυψη της πλειοψηφίας των αναγκών των πλωτών επιχειρησιακών μέσων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε ηλεκτροναυτιλιακό εξοπλισμό. Ειδικότερα, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται:

Προμήθεια ψηφιακών αναμεταδοτών VHF, ψηφιακών φορητών πομποδεκτών VHF και ψηφιακών πομποδεκτών VHF βάσεως για τη μετάβαση του ασύρματου αναλογικού δικτύου VHF του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε πλήρως ψηφιακή τεχνολογία.

Προμήθεια πομποδεκτών MF/HF για την αναβάθμιση των επικοινωνιών μέσω μεσαίων/βραχέων κυμάτων (δίκτυο MF/HF).

Δημιουργία νέου ασύρματου ψηφιακού δικτύου φωνής σε UHF συχνότητες με την προμήθεια ψηφιακών αναμεταδοτών UHF, ψηφιακών φορητών πομποδεκτών UHF και ψηφιακών πομποδεκτών UHF βάσεως.

Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτροναυτιλιακού εξοπλισμού και συστημάτων [Radar, NAVTEX (NAVigational TEleX), GPS plotters, SART (Search and Rescue Transponder), AIS (Automatic Identification System), ECDIS (Electronic Chart Display and Information System)].

Ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες μετάδοσης και κρυπτογράφησης δεδομένων, διασφαλίζοντας την ποιότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια των επικοινωνιών μεταξύ των επιχειρησιακών μέσων (πλωτών και χερσαίων), των Λιμενικών Αρχών και λοιπών Υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Παράλληλα, η προμήθεια σύγχρονου ηλεκτροναυτιλιακού εξοπλισμού και συστημάτων υψηλών δυνατοτήτων θα αναβαθμίσει καθοριστικά την επιχειρησιακή ικανότητα των πλωτών μέσων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να καλύψει σχεδόν το σύνολο των εκτιμώμενων αναγκών για την επόμενη πενταετία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στον τομέα της Έρευνας και Διάσωσης, αλλά και εν γένει στη σημαντική βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και των θαλάσσιων μεταφορών (επιβατικών και εμπορευματικών).

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Η Ισπανία ζητά πιο αυστηρούς κανόνες στη μεταφορά ρωσικού αργού

Σε εκκλήσεις στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) προχώρησε η Ισπανία ζητώντας να μπει ένας έλεγχος στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο για να αποφευχθεί κάποια περιβαλλοντική καταστροφή. Παράλληλα η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να αυστηροποιήσει τους κανόνες της σχετικά

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο σε Νέα Πορεία

Η αλλαγή πλεύσης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της Ελλάδας, και τα αποτελέσματα της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του, που οδήγησαν στο να γίνει ο πρώτος φορέας χωρίς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έχοντας μηδενίσει τις χιλιάδες εκκρεμότητες στις απονομές κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ,

Αυτές είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίζει σήμερα η Βουλή – Δείτε τις ρυθμίσεις κατά άρθρο

Σειρά αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που εισήχθη στη Ολομέλεια. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αναβάθμιση του τιμωρητικού πλαισίου για σιδηροδρομικά

10 νεκροί από πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στις Φιλιππίνες

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων χθες το βράδυ, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους. Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο