Υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Μαρίνας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς

Μεγαλοπρεπώς και με τις αρμόζουσες Εκκλησιαστικές τιμές η πόλη και η Μητρόπολη του Πειραιώς υποδέχθηκαν χθες την Τιμία Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων Βορείας Ευβοίας, στο πλαίσιο των λατρευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς με τίτλο «Κωνσταντίνεια 2023».

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα πρόπυλα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς.

Την Τιμία Κάρα της Αγίας κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και την υποδέχθηκε, επικεφαλής κλήρου και λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και υποψηφίου στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Πειραιά και νήσων κ. Κωνσταντίνου Κατσαφάδου.

Εψάλη δέηση και στην συνέχεια εν πομπή η Τιμία Κάρα της Αγίας Μαρίνας μεταφέρθηκε προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Κατά την σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την απέραντη ευγνωμοσύνη του και ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την μεγάλη αυτή δωρεά της ελεύσεως του θησαυρού της Τιμίας Κάρας της Αγίας Μαρίνης της ιαματικής. «Η ενότητα της πίστεως θριαμβεύει την ώρα αυτή εν τω συνδέσμω της ειρήνης», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και κάνοντας μικρή αναφορά στο βίο της Αγίας, τόνισε πως με τη ζωή της εμπνέει και οδηγεί όλους μας σε αυτήν την πεισιθάνατη εποχή, γιατί με τα θαύματά της αποδεικνύει την αλήθεια της Αναστάσεως.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ανέφερε πως η συγκυρία αυτή είναι σημαντική, διότι η Τιμία Κάρα της Αγίας έφτασε στον Πειραιά κατά την περίοδο της εορτής της Μεσοπεντηκοστής, όπου ψάλλουμε στο Απολυτίκιο της Εορτής «…ο διψών ερχέσθω προς με και πινέτω», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επισημαίνοντας πως η Αγία Μαρίνα με την πορεία της ζωής της μπόρεσε να ικανοποιήσει την δίψα της ανθρώπινης ψυχής της, τόνισε τις αμέτρητες ευλογίες και ιάσεις που παρέχει ο Κύριος δια των πρεσβειών της πιστής και αγαπημένης θυγατρός Του, Αγίας Μαρίνης.

Έκανε λόγο για τον πλούτο της τοπικής Εκκλησίας της Χαλκίδος και πιο συγκεκριμένα για το γεγονός πως μεταξύ των πολλών Ιερών Λειψάνων, βρίσκεται και το Λείψανο της Τιμίας Κάρας της Αγίας Μαρίνης που φυλάσσεται στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Ηλίων στην Β. Εύβοια.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και κάνοντας αναφορά στην, εκ μητρός, Ευβοϊκή καταγωγή του και στο γεγονός ότι αφιέρωσε και δώρισε την πατρική του οικία στην ενορία του Αμάρυνθου, «γεγονός που αποτελεί παράδειγμα», όπως τόνισε», του ευχήθηκε να συνεχίσει να ξεδιψάει ο ίδιος από το ‘’ύδωρ το ζων’’, αλλά να συνεχίσει με το ποιμαντικό έργο, με την κρυστάλλινη διδασκαλία και την θαρρετή ομολογία του, να ξεδιψάει και τις καρδιές των ανθρώπων που του εμπιστεύθηκε ο Θεός.

Καταλήγοντας την προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος σημείωσε πως το προσφερόμενο από πολλές πηγές ύδωρ προς τους ανθρώπους δεν είναι δροσερό και διαυγές, γιατί δεν προέρχεται από την πηγή της ζωής, με αποτέλεσμα όσοι εμπιστεύονται αυτές τις πηγές, όχι μόνο να μην ξεδιψούν, αλλά να υποφέρουν περισσότερο από τη δίψα και να θέτουν σε κίνδυνο την πνευματική τους υγεία.

Θυμίζουμε ότι η Τιμία Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων Β. Ευβοίας, θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, έως τις 26 Μαΐου.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης- Η υποδειγματική στάση της δημοκρατικής και ουμανιστικής πατρίδας μας, σε αντιδιαστολή με τον τούρκικο αναθεωρητισμό..

Του Αντιστρατήγου Π.Σ. ε.α. Γιάννη Σταμούλη Με πρόσφατη την επανεκλογή του Προέδρου της εξ ανατολών γείτονας, είναι ιδιαίτερο σημαντικό στην πατρίδα μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά το κυριότερο, στοιχισμένες στην διεθνή νομιμότητα, ειδικά για τα ζητήματα

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα, ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε… στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να

Αναγκαίοι οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί στο Αιγαίο

Πάρης Τσιριγώτης • [email protected] Την ανάγκη ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου στο Αιγαίο, με τη δημιουργία ναυαγοσωστικών σταθμών για την ταχεία και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ναυτικών συμβάντων, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΕΠΡΝ) Παύλος Ξηραδάκης.   Με αφορμή

15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας[Βίντεο]

Ο Ευβοϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών διοργάνωσε το, Σάββατο 3 Ιουνίου, την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας. Πάνω από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα πέρασαν από την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου. Το Eviathema επιβιβάστηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο