Υποναύαρχος ΛΣ(εα) Νίκος Σπανάκος : “Απευθυνόμαστε στους πολίτες με εντιμότητα και ειλικρίνεια…”

Στο δρόμο προς τις κάλπες
Σας καλωσορίζουμε στο βήμα της εφημερίδας μας παρακαλώ συστηθείται στους αναγνώστες μας.
Έχω γεννηθεί στο Σκουτάρι της Ανατολικής Μάνης από ψαράδες και αγρότες γονείς, το πέμπτο παιδί εξαμελούς οικογένειας. Είμαι Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά, της Ανωτάτης Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και Αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Ναυτιλίας ΠΑΣΟΚ. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Λεουτσακου Ευγενία και έχουμε αποκτήσει δύο γιούς. Τον Σπύρο διδάκτορα πλαστικό χειρουργό της Ιατρικής Αθήνας και τον Δημήτρη υπότροφο διδάκτορα χημικό μηχανικό του Πανεπιστημίου του Νοτιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας. Σήμερα είμαι υποναύαρχος (ε.α) του Λιμενικού Σώματος  έχοντας υπηρετήσει σε πολλές επιτελικες και επιχειρησιακες θέσεις.
( Προξενικος Λιμενάρχης Βανκούβερ Καναδά, Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας, Διευθυντής Οικονομικών Υπουργείου Ναυτιλίας , Διευθυντής Προσωπικού και Κλαδαρχης Διοίκησης Λιμενικού Σώματος κ.α). Παράλληλα έχω εργαστεί ως καθηγητής εκπαιδευτής και ήμουν μέλος επιστημονικών ομάδων πιστοποίησης.
Ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α Πειραιά κ Νήσων, μιλήστε μας για τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφαση αυτή.
Με ώθησε: 1. Η διάθεση προσφοράς στα κοινά – θέλω να είμαι ενεργός πολίτης, όπως η δημοκρατία απαιτεί από τον καθένα πολίτη της 2.  Τα προβλήματα της περιφέρειας μου και της χώρας – θέλω να υπηρετήσω αποτελεσματικές λύσεις  3.  Η νέα δυναμική που ανάπτύσσει η παράταξη μας στην παρούσα συγκυρία. Το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά η δύναμη της Αλλαγής. Και εμένα μου δίνουν νόημα ζωής οι Αλλαγές που ωφελούν τις ζωές των περισσοτέρων, των απλών πολιτών.  Στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία το ΠΑΣΟΚ γίνεται ξανά, ένας «μυαλωμένος’ φορέας αλλαγής και καθοριστικός παράγοντας πολιτικής σταθερότητας. Επομένως, η πρόκληση για τη συμμετοχή μου σε μια τέτοια προσπάθεια είναι το πλέον ισχυρό κίνητρο.

ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης αποτελούν λύση για το μέλλον της χώρας; και γιατί.

Είμαστε λύση για τη χώρα γιατί γνωρίζουμε σε βάθος τα προβλήματα, είμαστε δημοκράτες, έχουμε όραμα και πρόγραμμα , ηγεσία με τεχνογνωσία  σύγχρονης πολιτικής ., αντιδογματική σκέψη και λόγο που διαθέτει τον ενθουσιασμό της νεανικής της ορμής .

Ζητάτε ισχυρό ποσοστό από τους πολίτες ,πιστεύεται δηλαδή πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανακτήσει την παλιά καλή του αίγλη και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή ή είναι καταδικασμένο σε αυτόν του ρυθμιστή μιας συγκυβέρνησης;

Το ΠΑΣΟΚ : ισχυρό ιστορικό στίγμα που καθόρισε την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής, προκάλεσε τον πιο ήπιο κοινωνικό μετασχηματισμό, πλήρωσε τα λάθη του., τώρα αξιοποιώντας το πολιτικό και ιστορικό του απόθεμα μπορεί να πρωταγωνιστήσει πάλι, στο προσκήνιο της πολιτικής, αυτόνομο, με τις δικές του ιδέες και με τον συνδυασμό ρεαλισμού και οράματος να μπολιάσει την κοινωνία με τις αρχές της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Έχουμε ιστορία, πείρα διοίκησης, όραμα , πρόγραμμα και ανθρώπους ταγμένους στην προσφορά. Γιατί να μην κυβερνήσουμε; Χρέος μας τώρα είναι να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν.

Ποια θεωρείτε βασικά  προβλήματα της χώρας και της περιφέρειας μας;

1. Οικονομική ανάπτυξη για όλους και όχι μόνο τους οικονομικά ισχυρούς.
2. Σύγχρονη Παιδεία που προσφέρει στους νέους δεξιότητες για την ψηφιακή εποχή και εφόδια για τις απαιτήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
3. Αποκατάσταση Κράτους Δικαίου και της ποιότητας της δημοκρατίας (ισονομία, δικαιοσύνη, όχι τακτικές παρακράτους με παρακολουθήσεις!)

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να έχει και το ΠΑΣΟΚ ύστερα από πολλά χρόνια τον δικό του εκπρόσωπο από την Α Πειραιά στη νέα βουλή ,είσαστε έτοιμος να εκπροσωπήσεται τους πολίτες του Πειραιά και των Νήσων;

Έχω καταγράψει όλα τα προβλήματα της περιφέρειας που θα κληθώ να εκπροσωπήσω, με αυτοψία και συζητήσεις με όσους τα βιώνουν ως καθημερινότητα. Προτεραιότητα επίλυσης θα δώσουμε σε όσα αποτρέπουν από την καθημερινή ποιότητα ζωής…Το δίπολο : εστίαση στο πρόβλημα – ευκαιρία για ανάπτυξη είναι ο οδηγός για τις λύσεις που προτείνουμε.

Κλείνοντας την όμορφη συζήτηση – συνέντευξη στείλτε το δικό σας μήνυμα στους αναγνώστες μας;

Απευθυνόμαστε στους πολίτες με ειλικρίνεια και εντιμότητα, διαβεβαιώνοντάς τους πως θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό τους για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους. Δεν πρόκειται ποτέ να απομακρυνθούμε από την κοινωνία ούτε βλέπουμε την πολιτική ως επάγγελμα. Αντίθετα, η πολιτική για μας δεν είναι παρά μία ανεκτίμητη υπηρεσία προς την κοινωνία.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινές «μαμούθ» σε μέλη κυκλώματος μεταναστών

Ποινές «μαμούθ» μέχρι και 244 χρόνων κάθειρξης αλλά και χρηματικές ποινές, πολλών εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών. Οι διακινήσεις μεταναστών σημειώθηκαν το διάστημα 8 Φεβρουαρίου 2023- 2 Ιουνίου 2023 και τα κέρδη των

Σιγκαπούρη: Στις φλόγες δύο μεγάλα δεξαμενόπλοια – Διασώθηκαν δύο ναυτικοί

Δυο μεγάλα δεξαμενόπλοια έχουν πάρει φωτιά στα ανοικτά της Σιγκαπούρης και δυο μέλη πληρώματος διασώθηκαν, ανακοίνωσαν οι αρχές της ασιατικής πόλης-κράτους. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πετρελαιοφόρο Hafnia Nile, υπό σημαία Σιγκαπούρης, και ακόμη ένα πλοίο, το Ceres I, υπό σημαία Σάο Τομέ και

Λειψυδρία: «Ολιστικό σχέδιο δράσης για το νερό» ζητάει από την ΕΕ η Ελλάδα και άλλα 20 κράτη-μέλη

Επείγουσα έκκληση για να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία και να προστατευθούν οι υδάτινοι πόροι, απευθύνουν στην ΕΕ 21 κράτη-μέλη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Στην κοινή επιστολή τους ζητάνε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις, για να ενισχύσει την ασφάλεια

Εντυπωσιακά πλάνα από την εκπαίδευση των αμφίβιων καταδρομών στο Αιγαίο

Εντυπωσιακές εικόνες από την διαρκή εκπαίδευση στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου, των Αμφίβιων Καταδρομών της ΔΕΠ έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ. Όπως φαίνεται στο βίντεο, στην εκπαίδευση συμμετείχαν τόσο πλωτά σκάφη με κομάντος που πραγματοποίησαν βολές με πραγματικά πυρά, όσο και

Μετάβαση στο περιεχόμενο