ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σύλληψη Ρομά από το Λιμεναρχείο στη μαρίνα για αντίσταση κατά της αρχής – Προβληματίζει η κατάσταση στον χώρο

Στη σύλληψη ενός Ρομά για αντίσταση κατά της αρχής μετά από έλεγχο που του έγινε προχώρησε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης ένας λιμενικός τραυματίστηκε ελαφριά ενώ ο άντρας που συνελήφθη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για να απολογηθεί για τις πράξεις του. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό, αποδοκίμασε το γεγονός ενώ δεσμεύτηκε σαν δημοτική αρχή να μην επιτρέψει την επανάληψη παρόμοιων επεισοδίων.

«Αποδοκιμάζουμε τέτοια γεγονότα που αποτελούν αποτέλεσμα βίας κατά των οργάνων της τάξεως στην προσπάθεια άσκησης των καθηκόντων τους. Ως δημοτική αρχή αλλά και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να συνεχιστούν και επαναληφθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές από οπουδήποτε και οποιονδήποτε και εάν προέρχονται. Θα επισκεφθώ τον Λιμενάρχη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας προκειμένου να ενημερωθώ και να τους καταστήσω ξεκάθαρο ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο τους και στην πάταξη κάθε παραβατικής συμπεριφοράς. Συμπαραστεκόμαστε στον συμπολίτη μας που υπέστη βία κατά την άσκηση της υπηρεσίας του και θα είμαστε δίπλα του σε ότι απαιτηθεί» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Ζακύνθου.

Ο κ. Νικος Τσίπηρας που είναι μέλος της Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου, αφού χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός, τόνισε ότι η εικόνα στην τουριστική μαρίνα πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο.
«Να το χαρακτηρίσω ένα απαράδεκτο γεγονός. Ένα γεγονός βέβαια που δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Είναι γνωστή σε όλους η κατάσταση στον χώρο της μαρίνας, όπου κάτω από τα σκάφη που έχουν αράξει για τον χειμώνα έχουν κάνει κατακλυσμό οι αθίγγανοι δημιουργώντας ζητήματα, θέματα υγιεινής, θέματα ασφάλειας του χώρου και των σκαφών που φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο, όπου έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στα σκάφη. Το θέμα άπτεται στην επικινδυνότητα του χώρου, επειδή τα σκάφη είναι εκτεθειμένα, άρα υπάρχει κίνδυνος καταστροφής της περιουσίας τους, πυρκαγιάς ή οτιδήποτε. Ο χώρος αυτός πρέπει να είναι απολύτως απομονωμένος. Ελεγχόμενη πρόσβαση εντός του χώρου και για να αποφύγουμε μελλοντικά ζητήματα». 

Ο κ. Τσίπηρας ζήτησε να γίνει περίφραξη και σημείωσε ότι θα συζητηθεί στη Λιμενική Επιτροπή με στόχο να αλλάξει η εικόνα για τα ημερόπλοια που βρίσκονται εκεί.
«Πρέπει να απομονωθεί ο χώρος, να περιφραχτεί. Υπήρξε συζήτηση, υπάρχει και μελέτη που έχει κατατεθεί και έχει συζητήσει η λιμενική επιτροπή. Νομίζω ότι και ενόψει του καλοκαιριού πρέπει να επισπευστεί η διαδικασία διότι σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν και τα ημερόπλοια και από τον χώρο περνάνε επιβάτες που επιβιβάζονται και αποβιβάζονται . Το τελευταίο που θα πω είναι η αισθητική του χώρου όταν υπάρχει καταυλισμός στη μαρίνα και περνάνε εκατοντάδες επισκέπτες. Η αισθητική και υγιεινή του χώρου επειδή θα περάσουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Πρέπει να φυλαχτεί ο χώρος».

Ο κ. Τσίπηρας τόνισε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τους Ρομά που πληθαίνουν κατά την διάρκεια της φετινής πασχαλινής περιόδου.
«Πρωτίστως θα πω ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα με τους αθίγγανους που πολλαπλασιάζονται αυτή την περίοδο που έχουμε την αρχή της τουριστικής περιόδου. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Δεν υπάρχει κανένας χώρος να φιλοξενηθούν. Έγινε και συζήτηση στο Δ.Σ. που τέθηκε το θέμα ακόμα και για τον Αγγερικό που υπάρχει ο καταυλισμός και υπάρχει πρόβλημα. Οι αστυνομικές αρχές και το Λιμεναρχείο έκαναν σωστά τη δουλειά τους και ευτυχώς δεν συνέβησαν τα χειρότερα». 

Ο κ. Τσίπηρας κατέληξε ότι ο χώρος πρέπει να περιφραχτεί και να είναι προστατευμένος. Επίσης τόνισε ότι ο χώρος ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο.
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε. Απαιτείται ο χώρος να απομονωθεί, να καθαριστεί και να παραδοθεί στους χρήστες του, όσοι έχουν σκάφη, ελλιμενίζονται στον χώρο και μόνο. Ο χώρος είναι για τον ελλιμενισμό. Οτιδήποτε άλλο δημιουργεί σοβαρό ζήτημα. Έχει παραχωρηθεί και έχει την ευθύνη το Λιμενικό Ταμείο, άρα οποιαδήποτε παρέμβαση γίνει για την φύλαξη του χώρου, θα πρέπει να γίνει από το λιμενικό ταμείο. Υπήρξε πρόβλημα με μελέτη που καταρτίστηκε για την περίφραξη. Νομίζω δεν είχε γίνει αποδεκτή από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή και ζήτησαν τροποποίηση της μελέτης. Είναι μια δαπάνη σημαντική. Θα πρέπει να απελευθερωθούν κονδύλια, που δεσμεύονται του Λιμενικού Ταμείου για να πάνε σε παρεμβάσεις. Δεν νοείται να έχει τόσο μεγάλο αποθεματικό το Λιμενικό Ταμείο και να μην έχει πρόσβαση για παρεμβάσεις στο λιμάνι, στη μαρίνα κ.α.. Είναι και πολιτικό το ζήτημα εδώ».

Από την πλευρά του ο κ. Διαμαντής Σπίνος που είναι ιδιοκτήτης τουριστικών σκαφών και χρησιμοποιεί για πολλά χρόνια την τουριστική μαρίνα τόνισε ότι δεν έχουν υπάρξει σημαντικά προβλήματα μέχρι τώρα.
«Εγώ βλέπω κάποια αυτοκίνητα και παιδιά που είναι γνωστά μας. Δεν έρχονται κάθε χρόνο διαφορετικοί, είναι γνωστοί στην περιοχή και μιλάμε και καλαμπουρίζουμε μάλιστα. Εγώ είμαι 20 χρόνια στο λιμάνι, πρέπει να συμβιώσουμε όλοι. Ο χώρος είναι ανοικτός. Το λιμενικό βλέπω ότι τους λέει να φύγουν και να μην δημιουργούν πρόβλημα. Να αναβαθμιστεί ο χώρος και όχι να γίνει ιδιωτική μαρίνα που έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι στο οικονομικό γίγνεσθαι. Να εξυπηρετούμαστε και εμείς που φέρνουμε τον κόσμο και κάνουμε αυτή τη δραστηριότητα. Είναι δεκάδες άτομα. Κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει σίγουρα. Κίνηση έχουμε πρωί, μεσημέρι βράδυ. Του Αγίου που φεύγουμε από εκεί δεν έχουμε που να δέσουμε για 15 ημέρες. Αν είναι καθαρός ο χώρος και κλειστός και υπάρχει φύλακας μας αρέσει καλύτερα αλλά είναι εφικτό κάτι τέτοιο»;

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταφέροντας 11 ρ/κ από Ασία σε Ευρώπη με το πλοίο ανύψωσης βαρέων βαρών “Happy Star”

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία ήρθε στη δημοσιότητα από το πλοίο ανύψωσης βαρέων βαρών Happy Star, το φόρτωσε και μετέφερε 11 ρυμούλκα από την Ασία προς την Ευρώπη. Το 156 μέτρων πλοίο διαθέτει δυο γερανούς με ανυψωτική ικανότητα 1100 τόνους! Το Happy

Δεξαμενόπλοια: Ο σκιώδης στόλος που μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο παραμένει στο παιχνίδι

Αυτό, όπως μεταδίδει το Hellenic Shipping News, πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν επιπτώσεις  στη μελλοντική προσφορά δεξαμενόπλοιων. Στην τελευταία της εβδομαδιαία ανάλυση η ναυλομεσιτική εταιρεία Gibson αναφέρει πως “οι ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι έχουν

Ώρα νησιού: Γιατί κάποια θέρετρα στις Μαλδίβες μετακινούν τα ρολόγια τους μια ώρα μπροστά

Μπορεί να είναι αλήθεια ότι τα πολυτελή θέρετρα των Μαλδίβων τα έχουν πραγματικά όλα – το τιρκουάζ νερό, την πλούσια θαλάσσια ζωή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το δικό τους σύστημα χρόνου. Αναφέρεται ως «ώρα του νησιού», δεν είναι μια μεταφορική ρήση που

Σύγκρουση και βύθιση πλοίου στον Εύξεινο Πόντο

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Τρία μέλη πληρώματος Συριακής εθνικότητας αγνοούνται όταν το 36 ετών πλοίο τους συγκρούσθηκε και βυθίστηκε στο διάδρομο σιτηρών της Ουκρανίας πλησίον των ακτών της Ρουμανίας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (18/5). Tο υπό σημαία Τανζανίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο