Ζητούν και τα ρέστα από την Αθήνα οι Τούρκοι για τα ελληνικά τάνκερ που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο

Δεν έχει τελειωμό το παραλήρημα των κατηγοριών της Άγκυρας κατά της Ελλάδος, και μετά το υποτιθέμενο “λοκάρισμα” των ελληνικών πυραύλων S-300 σε τουρκικά μαχητικά F-16 κοντά στην Κρήτη, τώρα μπήκαν στο στόχαστρο τα ελληνικά εμπορικά πλοία που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε διεθνή ύδατα.

“Αποκαλύπτουμε φωτογραφίες στις οποίες ελληνικά τάνκερ μετέφεραν το πετρέλαιο που φόρτωσαν από τη Ρωσία σε διαφορετικά πλοία στη Μεσόγειο.

Αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα μετέφερε 23,9 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου τους τελευταίους 6 μήνες με αυτόν τον τρόπο.

Παρά τις αποφάσεις κυρώσεων μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας, η συνέχιση της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από τους Έλληνες εφοπλιστές στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, με τη μεταφορά «από πλοίο σε πλοίο» συνεχίζει να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Παραθέτουμε  φωτογραφία με τα ελληνικά τάνκερ που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο σε διαφορετικό πλοίο στη Μεσόγειο.Η μετάγγιση του πετρελαίου απαθανατίστηκε την στιγμή που μεταφέρεται στο δεξαμενόπλοιο Jag Lok, υπό ινδική σημαία.

Έγινε  γνωστό ότι τάνκερ με το όνομα Jag Lok απέπλευσε από το λιμάνι Aliağa στην Τουρκία στις 4 Αυγούστου 2022.41 τάνκερ μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο με αυτόν τον τρόπο στην Ευρώπη.

Το ρωσικό πετρέλαιο συνεχίζει να ρέει προς την Ευρώπη μέσω κρυφών θαλάσσιων οδών παρά τις κυρώσεις, ενώ είναι πλέον γνωστό ότι 41 δεξαμενόπλοια που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο, το έκαναν με την μέθοδο της “μετάγγισης” από πλοίο σε πλοίο κοντά στις  ακτές της Ελλάδας τους τελευταίους 6 μήνες”, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Φυσικά οι “γείτονες” παραβλέπουν ή ξεχνούν, ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες έχουν μεταφέρει μεγάλα ποσά σε τουρκικές τράπεζες, για ξέπλυμα μετά τις κυρώσεις στην Μόσχα.

Ξεχνούν επίσης ότι, μετά την αποχώρηση ξένων ( μεταξύ των οποίων και ελληνικών εταιρειών) από την Ρωσία σε όλους τους κλάδους, την θέση τους πήραν οι τουρκικές εταιρείες, με στόχο να μονοπωλήσουν την αγορά.

Ξεχνούν ότι εντός του6ρκικών λιμένων και εδάφους, διακινούνται παράνομα χιλιάδες τόνοι σιταριού από την Ουκρανία, για το οποίο το Κίεβο επίσημα το έχει χαρακτηρίσει ως κλεμμένο από τις ρωσικές δυνάμεις.  

Η μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από ελληνικά τάνκερ δεν παραβιάζει επί του παρόντος τις διεθνείς κυρώσεις, ότι και να δηλώνει η τουρκική πλευρά, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Τονίζεται ότι η ποσότητα ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρθηκε με αυτό τον τρόπο μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 22 Αυγούστου πέρυσι ήταν 4,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου στην ΕΕ, ήταν κατά μέσο όρο 2,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο. Αυτό το ποσοστό είναι 26 τοις εκατό κάτω από τον μέσο όρο του Ιανουαρίου.

Έλληνες αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η μεταφορά πετρελαίου έγινε σε διεθνή ύδατα και όχι σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ενώ η Ρωσία πουλάει πετρέλαιο με έκπτωση περίπου 30-35 δολαρίων λόγω των κυρώσεων, ενώ είναι γνωστό ότι και τα διυλιστήρια στην Τουρκία αγοράζουν φθηνό πετρέλαιο με αυτόν τον τρόπο και έτσι αποκομίζουν υψηλά κέρδη, αναφέρουν έγκυρες ξένες πηγές.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Ο στρατός διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες

Ο στρατός του Λιβάνου διέσωσε 27 Σύρους μετανάστες όταν βυθίστηκε το σκάφος τους στην Ανατολική Μεσόγειο, στα σύνορα των δύο χωρών. Το Πολεμικό Ναυτικό, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, «διέσωσε 27 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό το

«Αν δεις κάτι, πες το μας…»

Ειδικότερα, η ΜΚΟ απευθύνει αίτημα στους εργαζόμενους του Frontex με το ακόλουθο περιεχόμενο: «Προσκαλούμε προσωπικό/αξιωματούχους του Frontex να αναφέρουν και να αποκαλύπτουν κάθε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου της οποίας γίνονται μάρτυρες. Χρειαζόμαστε διαφάνεια στις δραστηριότητες του Οργανισμού στα

Εντείνονται οι έλεγχοι στα ιταλογαλλικά χερσαία σύνορα

Λόγω των αυξημένων αφίξεων στην Ιταλία, ολοένα περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν από τη Βόρεια Ιταλία στη Γαλλία. Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν την αυξημένη παρουσία της Γαλλικής Χωροφυλακής στα σύνορα με την Ιταλία, ενόσω μετανάστες επιδιώκουν να εισέλθουν στη Γαλλία από

Πειραιάς: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα στο λιμάνι

Μεταξύ των έργων αυτών είναι η επέκταση στο νότιο προβλήτα κρουαζιέρας όπου θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό μεγάλων κρουαζιερόπλοιων αλλά και η βυθοκόρηση στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Τα έργα αυτά είχαν διακοπεί έπειτα από προσφυγή δημάρχων της περιοχής στο Συμβούλιο της

Μετάβαση στο περιεχόμενο