Ζητούν και τα ρέστα από την Αθήνα οι Τούρκοι για τα ελληνικά τάνκερ που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο

Δεν έχει τελειωμό το παραλήρημα των κατηγοριών της Άγκυρας κατά της Ελλάδος, και μετά το υποτιθέμενο “λοκάρισμα” των ελληνικών πυραύλων S-300 σε τουρκικά μαχητικά F-16 κοντά στην Κρήτη, τώρα μπήκαν στο στόχαστρο τα ελληνικά εμπορικά πλοία που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε διεθνή ύδατα.

“Αποκαλύπτουμε φωτογραφίες στις οποίες ελληνικά τάνκερ μετέφεραν το πετρέλαιο που φόρτωσαν από τη Ρωσία σε διαφορετικά πλοία στη Μεσόγειο.

Αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα μετέφερε 23,9 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου τους τελευταίους 6 μήνες με αυτόν τον τρόπο.

Παρά τις αποφάσεις κυρώσεων μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας, η συνέχιση της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από τους Έλληνες εφοπλιστές στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, με τη μεταφορά «από πλοίο σε πλοίο» συνεχίζει να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Παραθέτουμε  φωτογραφία με τα ελληνικά τάνκερ που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο σε διαφορετικό πλοίο στη Μεσόγειο.Η μετάγγιση του πετρελαίου απαθανατίστηκε την στιγμή που μεταφέρεται στο δεξαμενόπλοιο Jag Lok, υπό ινδική σημαία.

Έγινε  γνωστό ότι τάνκερ με το όνομα Jag Lok απέπλευσε από το λιμάνι Aliağa στην Τουρκία στις 4 Αυγούστου 2022.41 τάνκερ μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο με αυτόν τον τρόπο στην Ευρώπη.

Το ρωσικό πετρέλαιο συνεχίζει να ρέει προς την Ευρώπη μέσω κρυφών θαλάσσιων οδών παρά τις κυρώσεις, ενώ είναι πλέον γνωστό ότι 41 δεξαμενόπλοια που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο, το έκαναν με την μέθοδο της “μετάγγισης” από πλοίο σε πλοίο κοντά στις  ακτές της Ελλάδας τους τελευταίους 6 μήνες”, αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Φυσικά οι “γείτονες” παραβλέπουν ή ξεχνούν, ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες έχουν μεταφέρει μεγάλα ποσά σε τουρκικές τράπεζες, για ξέπλυμα μετά τις κυρώσεις στην Μόσχα.

Ξεχνούν επίσης ότι, μετά την αποχώρηση ξένων ( μεταξύ των οποίων και ελληνικών εταιρειών) από την Ρωσία σε όλους τους κλάδους, την θέση τους πήραν οι τουρκικές εταιρείες, με στόχο να μονοπωλήσουν την αγορά.

Ξεχνούν ότι εντός του6ρκικών λιμένων και εδάφους, διακινούνται παράνομα χιλιάδες τόνοι σιταριού από την Ουκρανία, για το οποίο το Κίεβο επίσημα το έχει χαρακτηρίσει ως κλεμμένο από τις ρωσικές δυνάμεις.  

Η μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από ελληνικά τάνκερ δεν παραβιάζει επί του παρόντος τις διεθνείς κυρώσεις, ότι και να δηλώνει η τουρκική πλευρά, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Τονίζεται ότι η ποσότητα ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρθηκε με αυτό τον τρόπο μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 22 Αυγούστου πέρυσι ήταν 4,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου στην ΕΕ, ήταν κατά μέσο όρο 2,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο. Αυτό το ποσοστό είναι 26 τοις εκατό κάτω από τον μέσο όρο του Ιανουαρίου.

Έλληνες αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η μεταφορά πετρελαίου έγινε σε διεθνή ύδατα και όχι σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ενώ η Ρωσία πουλάει πετρέλαιο με έκπτωση περίπου 30-35 δολαρίων λόγω των κυρώσεων, ενώ είναι γνωστό ότι και τα διυλιστήρια στην Τουρκία αγοράζουν φθηνό πετρέλαιο με αυτόν τον τρόπο και έτσι αποκομίζουν υψηλά κέρδη, αναφέρουν έγκυρες ξένες πηγές.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το