18 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Ναυτιλία

Το 2021 θεσπίστηκε για πρώτη φορά από τον ΙΜΟ ο εορτασμός για την ημέρα της γυναίκας στη ναυτιλία, σηματοδοτώντας τη φυλετική ισότητα στον κλάδο και στοχεύοντας στην πλήρη συμμετοχή των γυναικών στα επαγγέλματα της ναυτιλιακής κοινότητας.

Το φετινό μότο «κινητοποίηση των δικτύων για την ισότητα των φύλων», υπογραμμίζει τη σημασία της δικτύωσης και συνεργασίας φορέων και εργαζομένων για την ανάδειξη των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στη ναυτιλία, την αναγνώριση της ικανότητάς τους να αντεπεξέρχονται σε δύσκολες συνθήκες εν πλω, να αξιοποιούν την ευελιξία, την ευστροφία και το δημιουργικό πνεύμα τους για τη λύση προβλημάτων.

Ας αδράξουμε για άλλη μια φορά τη σημερινή ημέρα για να γιορτάσουμε τις όλο και περισσότερες γυναίκες που συμβάλλουν στο μέλλον της ναυτιλίας: πλοιάρχους, μηχανικούς, τοπογράφους, διευθύνουσες συμβούλους, εκείνες που προεδρεύουν και γυναίκες όλων των ναυτικών και ναυτιλιακών επαγγελμάτων, σε κάθε ρόλο.

Ευχόμαστε σε όλες τις γυναίκες που ακολουθούν ή επιθυμούν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα, καλές θάλασσες, και να δούμε ακόμα περισσότερες καπετάνισσες και μηχανικούς στα πλοία μας!

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορεύσεις σε περιοχές αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού στο πλαίσιο κολυμβητικών αγώνων 2024

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται: 1.Η απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού το Σάββατο 25-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 19:00 και την Κυριακή 26-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 12:00 στη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις κάτωθι συντεταγμένες: Α:

Εντοπισμός και διάσωση 78 ατόμων σε περιοχή της Μονεμβασιάς

Αλλοδαποί στην παραλία “Δριμίσκος”, κοντά στην περιοχή Κιπαρίσσι της Μονεμβασιάς, βρέθηκαν, μετά από ενημέρωση που είχε το ‘Α Λιμενικό Τμήμα της Μονεμβασιάς. Στο σημείο, μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και εντόπισαν 78 άτομα. Απ’ αυτά, 51 είναι άνδρες,

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πρόεδρος ο Γιώργος Προκοπίου και Διευθύνων Σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των  Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μονοπρόσωπη ΑΕ, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Προκοπίου πολιτικός μηχανικός και εφοπλιστής, και Διευθύνων Σύμβουλος, ο πρώην υπουργός και

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε ξανά τη χώρα του ο Μίτσκοσκι

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε τη χώρα του ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους πολίτες, με αφορμή την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. “Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω

Μετάβαση στο περιεχόμενο