19η Μαρτίου : Ημέρα τιμής στα στελέχη ΛΣ…Πάλι ξεχάστηκε;

Παραθέτουμε επιστολή αναγνώστη,χωρίς σχόλια…

Αγαπητά Λιμενικά Νέα,

Αφορμή για να απευθυνθώ σε σας αποτέλεσε μια ημερομηνία που θεσμοθετήθηκε για να έχει ιδιαίτερη  σημασία  για την οικογένεια του Λιμενικού Σώματος:  Την   19η Μαρτίου.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση με τις διατάξεις της  παρ. 9 του άρθρου 143 του ν. 4504/17, θέσπισε ημέρα τιμής στο προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ:

«9. Η 19η Μαρτίου καθιερώνεται ως επίσημη ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία και το εν ενεργεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.).»             

Βέβαια η ίδια Κυβέρνηση που θέσπισε την διάταξη, ποτέ δεν «θυμήθηκε» την ημέρα αυτή και δεν  εξέδωσε έστω και μία ανακοίνωση σε ένδειξη σεβασμού απέναντι στα στελέχη του Σώματος.

Δεν έγινε κανένα  βήμα στην πράξη για την καθιέρωση της ημέρας αυτής στην συνείδηση όλων ως ημέρας απόδοσης τιμών στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 Είμαι βέβαιος, ότι οι περισσότεροι από την οικογένεια του Λιμενικού Σώματος δεν γνωρίζουν, ότι έχει θεσμοθετηθεί ημέρα τιμής για τα στελέχη του με τον ν.  4504/17 ….

Αίνιγμα αποτελεί το γεγονός γιατί αυτή η ημέρα τιμής στο προσωπικό δεν συνδυάστηκε με την 22η Μαρτίου ημέρα ίδρυσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ το έτος 2019.

Δυστυχώς ούτε και η σημερινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία  ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτής της ημέρας.

Οφείλεται όμως ανταπόκριση στο κάλεσμα αυτής της ημέρας.

Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ έχουν   γράψει και εξακολουθούν να γράφουν με αυταπάρνηση  λαμπρές σελίδες  προσφοράς στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο.

 Ασφαλώς είναι παντελώς  άσκοπο να  επισημάνω την μεγάλη σημασία της προβολής της ιστορίας και του έργου του Σώματος  στο κοινωνικό σύνολο …   Την σημαντική δύναμη που αντλούν  τα στελέχη του  από τη αποδοχή της προσφοράς τους  και το αγκάλιασμα από τον απλό πολίτη

Ευτυχώς που στη συνείδηση και τις καρδιές  των Ελλήνων πολιτών αλλά και της διεθνούς κοινότητας το  Λιμενικό Σώμα με την μακρόχρονη προσφορά του έχει λάβει την θέση, που πραγματικά του αξίζει και έχει αναγνωριστεί ως πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας οργανισμού δημόσιου φορέα στους κόλπους της Ε.Ε..

Τέλος αν κάποιοι διαφωνούν με την καθιέρωση  της 19ης Μαρτίου ως ημέρας τιμής για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ας την καταργήσουν και να αναδείξουν ως τέτοια την  22α  Μαρτίου που ταυτίζεται και με την ημέρα ίδρυσης του Σώματος.

Όλοι οφείλουν σεβασμό και τιμή στην καθημερινή προσφορά των στελεχών του Σώματος.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το