Πλοιάριο συγκρούστηκε με ιπποπόταμο και βυθίστηκε σε ποταμό – Ένα βρέφος νεκρό,23 αγνοούνται

Ενώ οι ντόπιοι περιμένουν την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας, έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο πληθυσμό ιπποπόταμων στην περιοχή.

Ένα μωρό έχασε τη ζωή του και άλλοι 23 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός πλοιαρίου, το οποίο συγκρούστηκε με… ιπποπόταμο σε ένα ποτάμι στο νότιο Μαλάουι.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, το ξύλινο σκάφος μετέφερε 37 ανθρώπους από τη μία στην άλλη όχθη του ποταμού Σίρε, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε, το πρωί της Δευτέρας.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ανιές Ζαλακόμα, είπε ότι 13 από τους επιβάτες διασώθηκαν χάρη στην επέμβαση των κατοίκων, όμως οι υπόλοιποι 23 αγνοούνται ακόμη.

Οι διασώστες βρήκαν νεκρό ένα μωρό ηλικίας ενός έτους, πρόσθεσε η εκπρόσωπος των αρχών, λέγοντας ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται.

Ο ποταμός Σίρε είναι ο μεγαλύτερος στο Μαλάουι.

Τα ναυάγια είναι συχνά σε αυτή τη χώρα όπου, λόγω έλλειψης τακτικών δρομολογίων, πολλοί κάτοικοι διασχίζουν λίμνες και ποτάμια με πλοιάρια σε κακή κατάσταση.

Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε ένα υπερφορτωμένο σκάφος στην περιοχή του Μτσίνζι.

Δείτε βίντεο με επίθεση ιπποπόταμου σε βάρκα το 2015

Οι ντόπιοι εκφράζουν ανησυχίες

Ενώ οι ντόπιοι περιμένουν την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας, έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο πληθυσμό ιπποπόταμων στην περιοχή.

Ο αριθμός των ιπποπόταμων όχι μόνο αποτελεί απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια, αλλά οδηγεί επίσης στην καταστροφή των καλλιεργειών.

Ο Brighton Kumchedwa, διευθυντής του Τμήματος Πάρκων και Άγριας Ζωής στο Μαλάουι, αναγνώρισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Nsanje, αλλά εξήγησε τις πολυπλοκότητες που συνεπάγεται η μετεγκατάσταση των ιπποπόταμων.

Η καταστολή των ζώων για τη μετεγκατάσταση ενέχει κινδύνους, καθώς μπορεί να είναι επιζήμια για την ευημερία τους. Ο Kumchedwa υπογράμμισε τις διεθνείς υποχρεώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη, τονίζοντας την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Είναι ζωτικής σημασίας να γίνει κατανοητή η σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς οι ιπποπόταμοι είναι γνωστό πως είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα ζώα της Αφρικής, προκαλώντας περίπου 500 ανθρώπινες απώλειες κάθε χρόνο.

Σε απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες, το Τμήμα Πάρκων και Άγριας Ζωής στο Μαλάουι σχεδιάζει να ορίσει έναν κυνηγό για να παρέχει προστασία στους ανθρώπους στην περιοχή Nsanje που κινδυνεύουν από επιθέσεις των ζώων.

Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της κοινότητας, ενώ παράλληλα να τηρηθεί η λεπτή ισορροπία μεταξύ της συνύπαρξης ανθρώπου και άγριας ζωής και της διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης- Η υποδειγματική στάση της δημοκρατικής και ουμανιστικής πατρίδας μας, σε αντιδιαστολή με τον τούρκικο αναθεωρητισμό..

Του Αντιστρατήγου Π.Σ. ε.α. Γιάννη Σταμούλη Με πρόσφατη την επανεκλογή του Προέδρου της εξ ανατολών γείτονας, είναι ιδιαίτερο σημαντικό στην πατρίδα μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, αλλά το κυριότερο, στοιχισμένες στην διεθνή νομιμότητα, ειδικά για τα ζητήματα

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα, ο αγαπημένος τραγουδιστής, Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο Γιάννης Αποστολίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε… στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να

Αναγκαίοι οι ναυαγοσωστικοί σταθμοί στο Αιγαίο

Πάρης Τσιριγώτης • [email protected] Την ανάγκη ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου στο Αιγαίο, με τη δημιουργία ναυαγοσωστικών σταθμών για την ταχεία και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ναυτικών συμβάντων, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΕΠΡΝ) Παύλος Ξηραδάκης.   Με αφορμή

15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας[Βίντεο]

Ο Ευβοϊκός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών διοργάνωσε το, Σάββατο 3 Ιουνίου, την 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών στην πόλη της Χαλκίδας. Πάνω από 80 φουσκωτά σκάφη από όλη την Ελλάδα πέρασαν από την Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου. Το Eviathema επιβιβάστηκε

Μετάβαση στο περιεχόμενο