Πόσα χρήματα χρειάζονται για να θεωρείται κάποιος πλούσιος; Στοιχεία ανά χώρα

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να θεωρείται κανείς πραγματικά πλούσιος; Η απάντηση είναι πως εξαρτάται από το πού μένει. Για να μπει κανείς στο 1% των πλουσιότερων του Μονακό πρέπει η περιουσία του να φτάνει σε οκταψήφια επίπεδα, την ώρα που στη Ρουμανία,  κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια αρκούν για να  θεωρείται κάποιος κροίσος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς κτηματομεσιτικού γραφείου Knight Frank, το όριο για να μπει κάποιος στο 1% των πλουσιότερων του Μονακό ανέρχεται σε 12,4 εκατ. δολάρια.

Πόσα χρήματα χρειάζονται για να θεωρείται κάποιος πλούσιος; Στοιχεία ανά χώρα-1

Σημαντικά χαμηλότερο, αλλά και πάλι υψηλό, είναι το «κατώφλι» για το 1% στην Ελβετία (6,6 εκατ. δολάρια) και την Αυστραλία (5,5 εκατ. δολάρια). Στις ΗΠΑ, χρειάζεσαι 5,1 εκατ. δολάρια για να μπεις στο κλαμπ των πραγματικά πλούσιων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η πανδημία και η αύξηση του κόστους ζωής έχουν διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες. Για να μπει κάποιος στο 1% του Μονακό χρειάζεται περιουσία τουλάχιστον 200 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τα μόλις 57.000 δολάρια που χρειάζονται για να θεωρηθεί κάποιος πλούσιος στις Φιλιππίνες.

Τα νοικοκυριά χαμηλότερων εισοδημάτων σε όλο τον κόσμο νιώθουν το βάρος του πληθωρισμού, ο οποίος τα αναγκάζει να ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για την κάλυψη των αναγκών τους σε τρόφιμα και στέγαση. Από την άλλη πλευρά, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου αύξησαν τη συνολική περιουσία τους σχεδόν κατά 600 δισ. δολάρια φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, με τον CEO της Meta και δημιουργό του Facebook, Mark Zuckerberg, να κερδίζει τα περισσότερα.

«Η αυξανόμενη ανισότητα διεθνώς θα μπορούσε να οδηγήσει στο να μπει στο μικροσκόπιο αυτή η ομάδα –κυρίως με σκέψεις για μεγαλύτερη φορολόγηση των περιουσιακών στοιχείων και ακόμα και των εκπομπών ρύπων», σημειώνει η Flora Harley της Knight Frank.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόβλεψη για δεύτερη οικονομική κρίση το 2026 για Ελλάδα και άλλες χώρες

Ως ορόσημο αναγνωρίζεται το 2026 για την ευρωπαϊκή οικονομία, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, που προειδοποιούν πως χώρες με υψηλό χρέος, όπως η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία και η Γαλλία, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον κίνδυνο επιστροφής σε μια δημοσιονομική

Η υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων – Πώς τα €50 της αύξησης γίνονται €1 την ημέρα (Παραδείγματα)

Στους φτωχούς και πολύ φτωχούς συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα με τα εισοδήματα που εισπράττουν, στηρίζεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού, αλλά και το πρωτογενές πλεόνασμα με το οποίο θα πληρωθούν τα χρέη του παρελθόντος. Σύμφωνα με τα

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, επισκέφτηκε την Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου τον υποδέχθηκαν o Διοικητής της 117 Πτέρυγας Μάχης (117ΠΜ), Ταξίαρχος (Ι) Ιωάννης Καραμάνης και ο Διοικητής του Κέντρου

Διεξαγωγή Σχολείου με Αντικείμενο «Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης και Μετακίνησης Δυνάμεων»

Από την Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας του ΓΕΕΘΑ το Διακλαδικό Σχολείο Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ με αντικείμενο «Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης και Μετακίνησης Δυνάμεων» (Strategic Deployment and Movement Planning), στις εγκαταστάσεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο