Δημήτριος και Τάσος Καφετζής: Δύο αδέλφια στο πηδάλιο του Celebrity Ascent

Το κρουαζιέροπλοιο Celebrity Ascent της Celebrity Cruises, το οποίο θα ξεκινήσει από το Fort Lauderdale των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2023, προσφέρει δρομολόγια Ανατολικής και Δυτικής Καραϊβικής, φέρνοντας τους επιβάτες του σε λιμένες, όπως η Aruba, το Bimini, το Grand Cayman, το Labadee, το Puerto Plata, το St. Kitts, το St. Thomas και η Tortola.
Οι Έλληνες αδερφοί Δημήτριος και Τάσος Καφετζής ονομάστηκαν συγκυβερνήτες του Celebrity Ascent, του τέταρτου πλοίου της εταιρείας στη σειρά “Edge”.
«Ο πλοίαρχος Δημήτριος και ο πλοίαρχος Τάσος είναι τα αδέρφια-αστέρια μας, μια ναυτιλιακή ονειρική ομάδα», είπε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Celebrity Cruises Lisa Lutoff-Perlo, η οποία και πρόσθεσε: «Αυτό το πλοίο αντιπροσωπεύει ένα μνημειώδες ορόσημο για τo brand μας, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα τη σχεδιαστική μας καινοτομία και δημιουργώντας μια εντελώς νέα κατηγορία θέρετρων χαλαρής πολυτέλειας στη θάλασσα. Είμαι περήφανη που την αφήνω στα χέρια των έμπειρων αυτών ναυτικών».
«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα», είπε ο πλοίαρχος κ. Δημήτριος Κατετζής. «Είμαι περήφανος που μετά από μια καριέρα 30 και πλέον ετών, δουλεύοντας αποκλειστικά με την Celebrity Cruises, μπορώ να παίξω ένα ρόλο στην ιστορία τους, ως καπετάνιος το τέταρτο –αλλά μοναδικό στο είδος του– πλοίο της σειράς Edge».
«Η απόκτηση αυτής της διάκρισης με τον αδερφό μου και ως μέλος της οικογένειας της Celebrity Cruises είναι απίστευτη τιμή για μένα, αλλά και συναισθηματική», δήλωσε ο πλοίαρχος κ. Τάσος Καφετζής. «Είμαι τόσο περήφανος για την οικογένειά μου και περήφανος για τον αδερφό μου. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε όλους στο Celebrity Ascent αυτόν τον χειμώνα».
Οι πλοίαρχοι θα εναλλάσσουν τον χρόνο τους επί του πλοίου κάθε τρεις μήνες.
Η διαδρομή των δύο Ελλήνων καπετάνιων
Ο Captain Δημήτριος έχει αφιερώσει ολόκληρη τη ναυτική του σταδιοδρομία, περισσότερες από τρεις δεκαετίες, στην Celebrity Cruises ξεκινώντας ως μαθητευόμενος αξιωματικός στο πρώτο πλοίο της Celebrity, το Horizon, το 1990. Σήμερα, κατακτά την κορυφή της βιομηχανίας, ως Καπετάνιος αυτού του πρωτοποριακού πλοίου. Γεννημένος στον Πειραιά, ο Captain Δημήτριος αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου πρώτος στην τάξη του, και έχει την άδεια του Πλοιάρχου από το 2001. Έχει πλεύσει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων του στόλου της Celebrity και υπήρξε επίσης μέλος των start-up ομάδων για τα Celebrity Millennium®,Celebrity Infinity®, Celebrity Silhouette® και Celebrity Apex® στο οποίο ήταν Καπετάνιος όταν αυτό εγκαινιάσθηκε.
Ο Captain Τάσος μεγάλωσε βλέποντας τον μεγαλύτερο αδερφό του Δημήτριο να κάνει καριέρα σε κρουαζιερόπλοια και συνειδητοποίησε ότι ήθελε να ακολουθήσει τα βήματά του. Αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, εντάχθηκε στη Celebrity Cruises το 1998 και κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του με την εταιρεία, έχει συμμετάσχει στα εγκαίνια των Celebrity Summit®, Celebrity Solstice®, Celebrity Equinox® και Celebrity Reflection®. Πιο πρόσφατα, ήταν Καπετάνιος του Celebrity Edge®, του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της βραβευμένης κατηγορίας Edge® της Celebrity, το οποίο εγκαινιάσθηκε το 2018.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει την ΕΛ.ΑΣ.

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Η είδηση πως ο αστυνομικός φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, ο οποίος φέρεται να έμεινε απαθής μπροστά στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που έλαβε χώρα κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του, είχε καταδικαστεί σε οκτώ

«My coast»: Η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες – Τέσσερις αποφάσεις για την εφαρμογή των νέων κανόνων

Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες εξειδικεύονται όλοι οι νέοι κανόνες για τη δημόσια περιουσία στις παραλίες, διασφαλίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και κατοχυρώνουν όρους διαφάνειας στην παραχώρηση του αιγιαλού και της παραλίας, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος,

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης

Χρονικά όρια εργασίας: Υπερεργασία και Υπερωρία

Ο επιτρεπόμενος χρόνος εργασίας είναι ένα θέμα που καθορίζεται από κανόνες δημοσίου δικαίου και αυτό γιατί πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, αν λάβει κανείς υπόψη και τη διαφορά δυναμικής των δύο πλευρών (εργοδότη και εργαζόμενου) σε μια σύμβαση εργασίας και

Μετάβαση στο περιεχόμενο