Το «Γεράκι» της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε την εμφάνισή του -Οι ειδικές αποστολές που αναλαμβάνει

Με τελική ταχύτητα άνω των 300 χλμ./ώρα, η πανίσχυρη μοτοσυκλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί τον «εφιάλτη» κάθε παρανομούντα οδηγού.

Ο στόλος της αστυνομίας απαρτίζεται από εκατοντάδες οχήματα τα οποία φροντίζουν για τις μετακινήσεις των «φρουρών» της δημόσιας τάξης και συνδράμουν στις περιπολίες τους.

hayabusa ελληνική αστυνομία

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Suzuki GSX 1300R Hayabusa που πρωταγωνιστεί σε φωτογραφία που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία στο Twitter. Η συγκεκριμένη πανίσχυρη μοτοσικλέτα αποτελεί το μεγάλο «όπλο» της Τροχαίας όταν οι άνδρες της στήνουν μπλόκα για την καταπολέμηση των αυτοσχέδιων αγώνων.

 

 

Μην ξεχνάμε ότι στις κόντρες, κατά κανόνα συμμετέχουν γρήγορα εκ κατασκευής αυτοκίνητα, ή «πειραγμένα» μοντέλα με ακραίες ιπποδυνάμεις που αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες, οι οποίες είναι απαγορευτικές για τα «απλά» οχήματα της ΕΛΑΣ.

hayabusa ελληνική αστυνομία

Από τις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας, η εν λόγω Suzuki GSX 1300R Hayabusa της Τροχαίας αφορά την πρώτη γενιά του μοντέλου, με κινητήρα 1.299 κ.εκ. 4 κυλίνδρων απόδοσης 173 ίππων, η οποία μπορεί και έχει τελική ταχύτητα πάνω από 300 χλμ./ώρα, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους παρανομούντες οδηγούς.

Το μοντέλο παρουσιάστηκε το 1999, και η ονομασία Hayabusa στα ιαπωνικά σημαίνει «peregrine falcon». Πρόκειται για ένα είδος γερακιού, το οποίο αναπτύσσει ταχύτητες πτήσης έως 322 χλμ./ώρα.

Σημειώνουμε ότι στις επόμενες δύο γενιές του ιαπωνικού μοντέλου που ακολούθησαν, η ισχύς του 1.300άρη τετρακύλινδρου μοτέρ ανέβηκε στα 200 άλογα και έτσι, η Hayabusa παραμένει μια από τις ισχυρότερες μοτοσυκλέτες στην αγορά.

carandmotor.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν κατά 4,3% οι ελληνικές εξαγωγές τον Απρίλιο

Σταμάτησε τον Απρίλιο η διαρκής ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες κατέγραφαν άνοδο για 26 διαδοχικούς μήνες, από τον Φεβρουάριο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2023 (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών). Τον Απρίλιο του 2023 οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4,3%

Τα σχέδια των κολοσσών της κρουαζιέρας για την Eλλάδα

Eίναι η χώρα, η οποία εγκαίρως υιοθέτησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα το 2021 και έδωσε τη δυνατότητα επανεκκίνησης του κλάδου, γεγονός που σταμάτησε την οικονομική αιμορραγία των εταιριών. Kαι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι και το επιβραβεύουν εντάσσοντας την χώρα μας στα

Έβρος: Τούρκοι απομάκρυναν μετανάστες από νησίδα κοντά στη Ν. Βύσσα

Ένα ακόμα περιστατικό που επιβεβαιώνει την κινητικότητα στον Έβρο τα τελευταία 24ωρα σημειώθηκε κοντά στη Νέα Βύσσα. Στην περιοχή της Νέας Βύσσας υπήρξε η πληροφορία ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 300 μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο ποταμό. Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν την τουρκική πλευρά ότι οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος

Ένα ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο με γιγαντιαία ηλιακά πανιά πρόκειται να δρομολογηθεί το 2030

Η εταιρεία κρουαζιέρας περιπέτειας Hurtigruten Norway αποκάλυψε σήμερα τα σχέδια για ένα ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο με μηδενικές εκπομπές ρύπων και αναδιπλούμενα πανιά που καλύπτονται από ηλιακούς συλλέκτες, το οποίο πρόκειται να αποπλεύσει το 2030. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα έναν στόλο οκτώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο