Καταλληλόλητα επιθεώρησης εξ αποστάσεων από τo RINA σε πλοίο της ROKS Maritime

Στη ναυτιλιακή εταιρεία Roks (ROKS Maritime Inc.) έχει αποδοθεί με επιτυχία ο πρόσθετος εθελοντικός συμβολισμός κλάσης “Remote” από τη RINA για το πλοίο της m/v Revenger.

Η εν λόγω απόδοση δίνεται σε πλοία που κρίνονται ικανά να επιθεωρηθούν εξ’ αποστάσεως για το μεγαλύτερο εύρος επιθεωρήσεων κλάσης καθώς και για περιοδικές επιθεωρήσεις.

Ειδικότερα, το m/v Revenger είναι εξοπλισμένο με συσκευές για ζωντανή μετάδοση (livestreaming) , δηλαδή μια φορητή συσκευή με λειτουργικότητα ευρείας γωνίας και οπτικούς φακούς υψηλής ποιότητας, οι οποίες διατίθενται πάνω στο πλοίο. Επίσης, το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα κιτ συνδεσιμότητας (Connectivity Kit) που του επιτρέπει να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε κλειστούς χώρους. Ενώ, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής εκπαίδευσης εκδίδεται ένα Πιστοποιητικό Ικανότητας για το πλήρωμα που συμμετέχει ενεργά στις απομακρυσμένες επιθεωρήσεις, διαχειρίζεται το κιτ συνδεσιμότητας αλλά και τη ζωντανή ροή (ακόμα και εκτός σύνδεσης).

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πιστοποιητικά κλάσης και τα εκ του νόμου πιστοποιητικά εκδίδονται στο m/v Revenger από την RINA σε ηλεκτρονική μορφή.

Ο Παναγιώτης Κούτρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ROKS Maritime Inc. σχολίασε ότι “Η σημείωση απομακρυσμένων επιθεωρήσεων (remote surveys notation) προσφέρει στους διαχειριστές πλοίων την ευελιξία να αναβάλουν τις επιθεωρήσεις όταν οι συνθήκες στο λιμάνι είναι μη βιώσιμες και μη ασφαλείς και να τις διεξάγουν τον κατάλληλο χρόνο στη θάλασσα, με την ίδια αποτελεσματικότητα και με λιγότερη απόσπαση της προσοχής για το πλήρωμά μας. Η απομακρυσμένη σημείωση (Remote notation) είναι ένα σταθερό βήμα προς τη βιομηχανία μηδενικών περιστατικών στην οποία στοχεύουμε όλοι”.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Ζολώτας, Marine Southern Europe and Africa, Senior Director της RINA πρόσθεσε ότι “Οι νέες απομακρυσμένες τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν στη ναυτιλία ασφαλέστερα αποτελέσματα, ειδικά μετά το ξέσπασμα του COVID19.Η τεχνολογία και η ψηφιοποίηση δεν είναι πλέον το μέλλον, αλλά κάνουν τη διαφορά αυτή τη στιγμή”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ROKS Maritime Inc. διαχειρίζεται 3 handysize bulk carriers.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέταξαν οικογένεια από το πλοίο γιατί είχε φορτισμένο ηλεκτρικό

Όταν ένα πλαίσιο δεν είναι απολύτως σαφές, προκαλεί… αλαλούμ! Όπως έχει προκύψει, εδώ και καιρό, από το ρεπορτάζ του newsauto.gr και την επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και με ναυτιλιακές εταιρείες, που εκτελούν δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού, δεν υπάρχει κάποια

Καιρός: Η πρόβλεψη ανά ημέρα και περιοχή έως και την Κυριακή του Πάσχα

Παρόμοιο με τη Μεγάλη Τετάρτη θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Μεγάλη Πέμπτη με πρόσκαιρες νεφώσεις και βροχές.   Αίθριος θα είναι όμως ο καιρός τη Μεγάλη Παρσκευή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο από το απόγευμα. Το

ΟΛΗ: Αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση το α΄τετράμηνο

Ανοδικά κινείται η δραστηριότητα του Λιμανιού του Ηρακλείου, όσον αφορά την κρουαζιέρα. Αυτή η άνοδος οφείλεται στο γεγονός ότι επιλέγεται περισσότερο ως προορισμός από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, αλλά επίσης και στο ότι πρόκειται για μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά για

Υπ. Ναυτιλίας: Έτσι θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες (14/11/2023 & 16/4/2024) προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για τη μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με τα πλοία της ακτοπλοΐας, με σκοπό

Μετάβαση στο περιεχόμενο