Άρση περιοριστικών μέτρων για εμβολιασμένους – Από πότε και τι αλλάζει

Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων σήμερα. Όσα μέτρα αναμένεται να βάλουν ξανά στο… συρτάρι για τους εμβολιασμένους.
Η Ελλάδα, παρά τα υψηλά ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού, εναρμονίζεται πλέον με το ευρωπαϊκό μοντέλο συνύπαρξης με τον ιό, προκειμένου να πάρει «μπρος η οικονομία» σε μία περίοδο που η νούμερο ένα απειλή δεν είναι η πανδημία, αλλά η ακρίβεια που γονατίζει τα νοικοκυριά με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί νέα άρση μέτρων.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι προφανές ότι στη σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα επικυρώσει όσα έχουν δρομολογηθεί κεντρικά, όπως προανήγγειλε προ διημέρου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την τάση που υπάρχει και στην Ευρώπη για χαλάρωση ή και κατάργηση κάποιων μέτρων, καθώς το μοντέλο συνύπαρξης με τον ιό εφαρμόζεται όλο και σε περισσότερες χώρες ως μέρος πλέον της κανονικής ζωής.

Και για να το πράξει, θα βασιστεί στην αποκλιμάκωση των «σκληρών δεικτών», των διασωληνωμένων και των θανάτων, οι οποίοι πάντως σε απόλυτους αριθμούς παραμένουν πολύ υψηλοί.

Ειδικότερα, στη σημερινή της συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα κάνει αποδεκτή την εισήγηση της κυβέρνησης για κατάργηση της απαγόρευσης της παρουσίας ορθίων σε μπάρ, εστιατόρια και καφέ, καθώς πρόκειται για κλάδους που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία και είναι η ώρα να ανακάμψουν.

Θετική αναμένεται να είναι η στάση της Επιτροπής και στην πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση του αριθμού των θεατών σε ποδοσφαιρικούς και άλλους αγώνες από 10% που είναι σήμερα, σε τουλάχιστον 50%, όπως επίσης και στην εισήγηση για απελευθέρωση των σχολικών εκδρομών.

Σ’ αυτό που δεν θα δώσει το πράσινο «φως» είναι στη διεξαγωγή των καρναβαλιών, καθώς καθολική εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι μπορεί να αποτελέσουν εστία μαζικών μολύνσεων. Και αυτό, διότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ρισκάρει ούτε τις εορτές του Πάσχα, ούτε όμως και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η οποία συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να συμφωνήσουν σε μικρές αποκριάτικες γιορτές.

Όλα τα παραπάνω μέτρα αναμένεται να ισχύσουν, εκτός απροόπτου, από την ερχόμενη Δευτέρα και θα αφορούν αποκλειστικά τους εμβολιασμένους, καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 90% των νοσηλίων αφορούν ανεμβολίαστους.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα καταργηθούν και οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Άρση περιοριστικών μέτρων για εμβολιασμένους – Από πότε και τι αλλάζει

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρεγάτα Ψαρά: Γιατί απόστρατοι στρατιωτικοί ζητούν την επιστροφή της

Κανένα «εθνικό συμφέρον» δεν υπηρετεί η αποστολή της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» 3.500 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Χώρας, καταγγέλλον απόστρατοι στρατιωτικοί. Τι ζητούν. ΗΠανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.Α.Σ.) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην αποστολή της φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα, «καθόσον τούτη

Celestyal: Κατά 30% αυξάνει τις καμπίνες προς πώληση – Τα νέα ετήσια προγράμματα

Κατά 30% αυξάνει τις καμπίνες προς πώληση σε σχέση με πέρυσι η Celestyal, συμπεριλαμβάνοντας τις νέες κρουαζιέρες «Εικόνες Αραβίας», καθώς και 21 κρουαζιέρες στην Αδριατική κατά τη διάρκεια του 2025 και 2026. Και τα δύο πλοία του ανανεωμένου στόλου της Celestyal θα

Πολεμικό Ναυτικό: Συνεργασία με την Attica Group και οφέλη για το προσωπικό – Τι συζήτησε ο Α/ΓΕΝ Κατάρας με μέλη του Δ.Σ

Όπως έκανε γνωστό το Πολεμικό Ναυτικό, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, συναντήθηκε στο ΓΕΝ, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Εταιρειών της Attica Group κ. Κυριάκο Μάγειρα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Διευθύνοντα

Τεθωρακισμένα Bradley: «Αγκάθι» το κόστος απόκτησης των 164 ΤΟΜΑ που επέλεξε στις ΗΠΑ ο Στρατός Ξηράς

*Του Κώστα Σαρικά Το κόστος επαναφοράς σε επιχειρησιακή κατάσταση των 164 μεταχειρισμένων Bradley M2A2, τα οποία επέλεξαν στις ΗΠΑ τα Στελέχη του Στρατού Ξηράς, θα κρίνει την τελική απόφαση για την απόκτηση τους. Το ΓΕΣ περιμένει από τους Αμερικανούς την εκτίμηση για το

Μετάβαση στο περιεχόμενο