Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει στη Νότιο Κορέα μπαλόνια με περιττώματα και παράσιτα – Γιατί το κάνει

Γιατί η Πιονγιάνγκ στέλνει ακαθαρσίες στους νότιους γείτονες της – Απίστευτος πόλεμος νεύρων

Αργά τη Δευτέρα ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε μπαλόνια που φαινόταν να μεταφέρουν σκουπίδια. Τι συμβαίνει; Η Βόρεια Κορέα υλοποιεί τις προειδοποιήσεις της ότι θα συνεχίσει να στέλνει μπαλόνια που μεταφέρουν σκουπίδια.

Ανάμεσα στα σκουπίδια που μετέφεραν τα μπαλόνια που απέστειλε αυτή τη φορά η Βόρεια Κορέα προς την Νότια Κορέα ήταν φθαρμένα ρούχα τυπωμένα με χαρακτήρες όπως το Hello Kitty, και χώμα που περιείχε ίχνη ανθρώπινων περιττωμάτων και παράσιτα, ανακοίνωσε σήμερα η Σεούλ.

Η Πιονγιάνγκ αποστέλει από τα τέλη Μαΐου εκατοντάδες μπαλόνια γεμάτα με σκουπίδια, όπως αποτσίγαρα, χαρτί υγείας, ακόμη και ακαθαρσίες ζώων, στη νότια γείτονά της, με εκατοντάδες να προσγειώνονται στη Νότια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει στη Νότιο Κορέα μπαλόνια με περιττώματα και παράσιτα - Γιατί το κάνει

Η Σεούλ έχει αναπτύξει στρατιωτικές μονάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών και ομάδες χημικού και βιολογικού πολέμου για να επιθεωρούν τα αντικείμενα.

Τα αντικείμενα περιελάμβαναν επίσης ρούχα που είχαν δωρηθεί από τη Νότια Κορέα που είχαν σκιστεί και απορρίματα όλων των ειδών, ανέφερε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Γιατί το κάνουν

Η Πιονγιάνγκ έχει δηλώσει ότι η κίνηση γίνεται σε αντίποινα για τα φυλλάδια κατά της Βόρειας Κορέας που πέταξαν Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές στο πλαίσιο εκστρατείας προπαγάνδας.

Παράσιτα και ανθρώπινο DNA βρέθηκαν στα απορρίματα σε ορισμένες από τις πλαστικές σακούλες, κάτι που δείχνει ότι περιείχαν λίπασμα από ανθρώπινα περιττώματα, ανέφερε το υπουργείο Ενοποίησης.

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΜΕ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Η Βόρεια Κορέα, η οποία υποφέρει από χρόνια έλλειψη τροφίμων, εξαρτιόταν από τη Νότια Κορέα για τεράστιες αποστολές χημικών λιπασμάτων έως ότου αυτή η βοήθεια ανεστάλη το 2007 καθώς η Πιονγιάνγκ επιτάχυνε την ανάπτυξη όπλων.

Τα σκουπίδια που μεταφέρθηκαν σήμερα με μπαλόνια περιείχαν φθαρμένα ρούχα τυπωμένα με χαρακτήρες Μίκι Μάους, Γουίνι το αρκουδάκι (Winnie-the-Pooh) και Χελόου Κίτι (Hello Kitty) καθώς και κάλτσες, γάντια και μπαλωμένα παιδικά ρούχα, μάσκες με ύφασμα ραμμένα στο χέρι, μεταξύ άλλων.

thetoc.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο