ΗΠανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.Α.Σ.) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην αποστολή της φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα, «καθόσον τούτη δεν εντάσσεται στην αποστολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση των συμφερόντων του λαού μας, η άμυνα της χώρας μας και η εξασφάλιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων».

Κανένα «εθνικό συμφέρον» δεν υπηρετεί η αποστολή της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» 3.500 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Χώρας, όπως και τα 180.000.000 ευρώ περίπου που θα κοστίσει η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», για τους 12 μήνες που θα αναπτυχθεί στο πεδίο. Το μόνο που υπηρετεί είναι το φαγοπότι του εφοπλιστικού κεφαλαίου και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όταν την ίδια στιγμή ο λαός μας στενάζει από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, υποστηρίζει.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Π.ΟΜ.Α.Σ.:

«Με 195 συναδέλφους μας, εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας τη 19η του Ιούνη η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ», με κατεύθυνση την Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου, σε αντικατάσταση της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ», να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ «EUNAVFORASPIDES».

Κυνικά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Δένδιας, απευθυνόμενος στο πλήρωμα της Φρεγάτας, επιβεβαίωσε τις ανησυχίες του Ελληνικού λαού, όπως τούτες εκφράστηκαν και μετά την εμπλοκή της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» και τον κίνδυνο του πληρώματος από αυτή την εμπλοκή, σε επικίνδυνα περιστατικά που έλαβαν χώρα στον Κόλπο του Άντεν. «Πηγαίνετε σε περιοχή κινδύνου… δεν είναι αποστολή κρουαζιέρας, εκτίθεστε σε κίνδυνο για την προστασία των εθνικών συμφερόντων», τόνισε.

Εθνικό συμφέρον για την κυβέρνηση είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των ομίλων διαμετακόμισης, ενώ για όλες και όλους εμάς τις/τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων, εθνικό συμφέρον είναι το συμφέρον του λαού μας, η άμυνα της χώρας μας και η διασφάλιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, η πραγματική αποστολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Άρα, κανένα «εθνικό συμφέρον» δεν υπηρετεί η αποστολή της Φρεγάτας «ΨΑΡΑ» 3.500 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Χώρας, όπως και τα 180.000.000 ευρώ περίπου που θα κοστίσει η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», για τους 12 μήνες που θα αναπτυχθεί στο πεδίο. Το μόνο που υπηρετεί είναι το φαγοπότι του εφοπλιστικού κεφαλαίου και τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όταν την ίδια στιγμή ο λαός μας στενάζει από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή τους στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε βάρος των λαών, σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που σφαγιάζεται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να επιστρέψει η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» τώρα.

Να επιστρέψουν όλες οι Ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Καμία εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.»

___________________

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ (Π.ΟΜ.Α.Σ.) Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄ αριθ. 11/2023 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Καλλιθέας,καταχωρημένο στα βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό μητρώου 883