Αλεξανδρούπολη: Με τα πληρώματα αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης συναντήθηκε η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Με τα πληρώματα των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης από την Αυστραλία, τύπου air tractors, που έχει νοικιάσει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος”, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο.

Η κ. Σακελλαροπούλου συνομίλησε μαζί τους και, ενθυμούμενη τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο, τους ευχήθηκε να μην χρειαστεί να πετάξουν αυτό το καλοκαίρι.

Όπως μας είπε ο αερολιμενάρχης, Στέλιος Ζαντανίδης, από την Αυστραλία ήρθαν τρία αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο αεροπυρόσβεσης και τα πληρώματα τους ανέρχονται σε επτά άτομα.

Αργότερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην τελετή παραλαβής ενός καγιάκ, από ανακυκλωμένο υλικό, που πρόσφερε στον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ) ο διευθυντής του Οργανισμού “Εναλεία”, Λευτέρης Αραπάκης, με πρωτοβουλία της κ. Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Αραπάκης ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου ότι χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα πλαστικά για την κατασκευή του και τα σχετικά πειράματα κράτησαν δύο χρόνια. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Η κ. Σακελλαροπούλου είπε ότι είναι ένα καλό παράδειγμα για τη νέα γενιά και πως με τέτοια παραδείγματα διαμορφώνεται η οικολογική συνείδηση.

Η τελετή έγινε στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΝΟΑ Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και ο Έφορος Ιστιοπλοΐας Θεοδόσιος Γιαννακίδης, ενώ το “παρών” έδωσε κι ένας αθλητής ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ, καθώς στον Όμιλο υπάρχει εγκατάσταση και εξοπλισμός για αθλητές ΑΜΕΑ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στην συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου περπάτησε στον παραλιακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Δελφών με το νέο Λιμενάρχη Ιτέας

Το νέο Λιμενάρχη Ιτέας, Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Πρέντζα Γεώργιο, υποδέχθηκε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Άμφισσας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Λιμενάρχη, στον

Η Μεταπολίτευση μετά τη δοκιμασία της οικονομικής κρίσης (*)

Η πεντηκοστή επέτειος της Μεταπολίτευσης ως μετάβασης από τη δικτατορία στη δημοκρατία  και τα πενήντα χρόνια της περιόδου από το 1974 έως σήμερα μας επιβάλλουν να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τον ιστορικό χρόνο. Για την ακρίβεια, θα έλεγα, ότι

ΠΑΘ 080: Στη Χαλκίδα για τη Ναυτική Εβδομάδα

Στη Χαλκίδα έφθασε χτες, Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, το περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής 080 «Άγιος Ευστράτιος», μήκους 60 μέτρων, για την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας Χαλκίδας 2024, που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνδιοργάνωση με

Τα αυθαίρετα και «ορφανά» λιμάνια, μια ανοιχτή πληγή… Η περίπτωση των Κυθήρων και άλλων πολλών λιμένων (*)

Υπάρχουν επίσης λιμάνια, στα οποία δεν υπάρχουν κιόσκια, υπηρεσίες για τους επιβάτες, τουαλέτες, κυλικεία, στέγαστρα, τουαλέτες, σε χώρους υποδοχής των επιβατών, αλλά και στα περισσότερα λιμάνια δεν υπάρχουν συστήματα πυρόσβεσης. Υπάρχουν και λιμάνια που δεν εφαρμόζουν σε όλες τις διατάξεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο