Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Στη συνάντηση που είχαν Ερντογάν και Μπάιντεν στη Ρώμη στο περιθώριο των εργασιών της G20, τον περασμένο Οκτώβριο, το κλίμα ήταν ψυχρό.

Συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν μέσω twitter.

Αναθέρμανση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας

Η συνάντηση αυτή προμηνύει αναθέρμανση των σχέσεων ΗΠΑ και Τουρκίας. Η έκτακτη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Θα συζητήσουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την ισχυρή υποστήριξή μας στην Ουκρανία και την περαιτέρω ενδυνάμωση της άμυνας και της αποτροπής του ΝΑΤΟ. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να παραμείνουν ενωμένες», έχει δηλώσει ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

 

Οι S-400 και τα F-35

Στη συνάντηση που είχαν Ερντογάν και Μπάιντεν στη Ρώμη στο περιθώριο των εργασιών της G20, τον περασμένο Οκτώβριο, το κλίμα ήταν ψυχρό. Η Τουρκία μετά την αγορά των Ρωσικών S-400 έχει αποκλειστεί από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35, παρότι έχει δώσει προκαταβολές και αναμενόταν να παραλάβει αεροσκάφη.

Τις προηγούμενες ημέρες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να άρει τον αποκλεισμό της Τουρκίας από τον αποκλεισμό υπέβαλε ανεπισήμως πρόταση στην Άγκυρα να στείλει τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα S-400 που έχει αγοράσει στην Ουκρανία, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, δήλωσαν τρεις πηγές ενημερωμένες για το θέμα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις