Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο επιμόρφωσης (151) νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, το σεμινάριο επιμόρφωσης (151) νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων, με τη συμμετοχή και (3) στελεχών της Αστυνομίας Κύπρου.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης σε δύο (2) εκπαιδευτικές σειρές, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική και στο παράρτημα της Σχολής στη Βέροια Ημαθίας, διάρκειας δέκα (10) ημερών η καθεμία.

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες ή Αρχιφύλακες, που κατέχουν οργανική θέση Αστυφύλακα και έχουν δικαίωμα συμμετοχής, δύνανται να συμμετάσχουν στις προαγωγικές εξετάσεις για το βαθμό του Αρχιφύλακα, μετά από σχετική προκήρυξη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και διενεργούνται με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στην Αττική και στη Βέροια.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα ακόλουθα μαθήματα:

  • Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη θέματος).
  • Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο.
  • Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο.
  • Αστυνομικό Δίκαιο.
  • Ξένες Γλώσσες (προαιρετικά).

Οι επιτυχόντες προάγονται στο βαθμό του Αρχιφύλακα και παρακολουθούν υποχρεωτικά το εν λόγω σεμινάριο στη Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιμόρφωση αυτή έχει ως σκοπό να μεταδώσει στους σπουδαστές, εκείνες τις νομικές και επαγγελματικές – πρακτικές γνώσεις, οι οποίες τους είναι απαραίτητες για να είναι σε θέση να εκτελούν σωστά τα καθήκοντα, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δέκα ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά καταρτισμένοι διδάσκοντες καθηγητές.

Τα γνωστικά αντικείμενα του σεμιναρίου ήταν:

  • Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο – Εφαρμογή Ποινικών Υποθέσεων.
  • Θέματα Δημόσιας Ασφάλειας.
  • Θέματα Γενικής Αστυνόμευσης – Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι.
  • Θέματα Τροχαίας.
  • Θέματα Αστυνομικού Ενδιαφέροντος – Διαλέξεις.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής σειράς σε Αττική και Βέροια, στους αποφοιτήσαντες απηύθυναν χαιρετισμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Σαλούκας και η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σοφία Γαϊτανίδου, αντίστοιχα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα εύχεται «καλό Πάσχα» – Η ανάρτηση στο Twitter

Ευχή για το Πάσχα μέσω της πλατφόρμας Χ δίνει η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ελλάδα στα ελληνικά αλλά και τα τουρκικά. Στον επίσημο λογαριασμό της, αναφέρει: «Ευχόμαστε στους Ορθόδοξους συμπολίτες μας και στον Ελληνικό λαό Καλό Πάσχα». Ortodoks vatandaşlarımızın ve Yunan halkının Paskalya Yortusunu tebrik

MARFIN: 14 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ανείπωτη τραγωδία – Το χρονικό

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Marfin, στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι την ώρα που χιλιάδες διαδήλωναν για τα οικονομικά μέτρα του πρώτου μνημονίου. Η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η οποία ήταν 4 μηνών

Προειδοποίηση του Έλληνα διοικητή της επιχείρησης «Ασπίδες» σε Βρυξέλλες: «Με αφήσατε χωρίς πλοία»

Σε κίνδυνο η προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα – Έκκληση του διοικητή της ναυτικής αποστολής της ΕΕ επειδή πολύ λίγα κράτη στέλνουν πολεμικά πλοία και δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει την αποστολή του. Χωρίς πλοία κινδυνεύει να μείνει

ΡΑΑΕΥ: Τρία εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας στην διάθεση των καταναλωτών

  Τρία εργαλεία σύγκρισης τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου έχει θέσει στη διάθεση των καταναλωτών η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, παρέχοντας τη δυνατότητα τόσο για εξατομικευμένες συγκρίσεις (ανάλογα με το προφίλ της κατανάλωσης, το είδος της παροχής κλπ.) όσο

Μετάβαση στο περιεχόμενο