Πυροβολήθηκε πισώπλατα η μετανάστρια που έπεσε νεκρή στον Έβρο

Λεπτομέρειες γύρω από το περιστατικό θανάτου έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Από πολύ κοντινή απόσταση και με όπλο μικρού διαμετρήματος πυροβολήθηκε στον Έβρο, μια γυναίκα στην προσπάθεια της να φτάσει στην ελληνική όχθη του ποταμού.

Λεπτομέρειες γύρω από το περιστατικό θανάτου έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «χθες Σάββατο, 16 Απριλίου 2022, και ώρα 20:50 σε περιοχή του Έβρου στο Σουφλί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης εντόπισαν ομάδα ατόμων να επιβιβάζεται από την απέναντι όχθη σε πλαστική βάρκα με σκοπό την παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη διέλευση, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση φακών και φωνητικών προειδοποιήσεων σχετικά με την ιδιότητά τους («Αστυνομία – Γυρίστε πίσω»), ωστόσο εκείνη τη στιγμή από την απέναντι πλευρά ακούστηκαν πυροβολισμοί, η κατεύθυνση των οποίων δεν μπορούσε να διαπιστωθεί λόγω του σκότους.

Για τη διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας οι Έλληνες αστυνομικοί έσπευσαν να καλυφθούν, πυροβολώντας προειδοποιητικά στον αέρα, καθώς οι πυροβολισμοί από την απέναντι πλευρά συνεχίζονταν σε ριπές με τον ίδιο ρυθμό προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όταν η βάρκα κατέφθασε στην ελληνική όχθη, πέντε από τους μετανάστες αποβιβάστηκαν από αυτή, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν πίσω. Οι τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στη στεριά κολυμπώντας, ενώ μία γυναίκα παρέμεινε να επιπλέει στο νερό και όταν οι αστυνομικοί την ανέσυραν με δυσκολία, διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Όπως διαπιστώθηκε η σορός έφερε στην πίσω δεξιά θωρακική χώρα τραύμα, όμοιο με πυροβολισμού και μεταφέρθηκε για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, όπου από την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή η αιτία θανάτου είναι πυροβολισμός από πολύ κοντινή απόσταση (μερικά εκατοστά) με χρήση όπλου μικρού διαμετρήματος.

Οι διασωθέντες, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, εξετάσθηκαν σχετικά και προέκυψε ότι για τη μεταφορά τους στην Αθήνα είχαν πληρώσει από 2.000 ευρώ ο καθένας σε κύκλωμα διακίνησης στην Κωνσταντινούπολη».

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Πυροβολήθηκε πισώπλατα η μετανάστρια που έπεσε νεκρή στον Έβρο

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια