Ο καπετάνιος διασώθηκε 66 ώρες μετά την πτώση του Bulker στη Θάλασσα της Ιάβας

Οι αρχές της Τουρκίας και της Ινδονησίας αναφέρουν την αξιοσημείωτη διάσωση ενός καπετάνιου 66 ώρες αφότου πέρασε στη θάλασσα από ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου στη Θάλασσα της Ιάβας. Εκτός από ηλιακά εγκαύματα και πιθανώς κάποια αφυδάτωση, ο καπετάνιος είναι καλά στην υγεία του και γίνονται προετοιμασίες για να τον φέρουν σπίτι στην Τουρκία.

Το πλήρωμα στο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Quorn (178.000 dwt) φέρεται να ανακάλυψε ότι ο καπετάνιος, Erhan Seçkal (40 ετών) αγνοούνταν στις 2 Μαΐου και ξεκίνησε αμέσως έρευνα στο πλοίο. Δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν στην καμπίνα του ή στους κοινόχρηστους χώρους. Τα μέλη του πληρώματος είπαν στις υπηρεσίες διάσωσης ότι πίστευαν ότι ο καπετάνιος μπορεί να είχε ξεπεράσει τη θάλασσα καθώς δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν πουθενά στο σκάφος μήκους 958 ποδιών. Πέταξαν τζάκετ στη θάλασσα και ξεκίνησαν έρευνα σε μια περιοχή περίπου 30 μίλια βόρεια του Μπαλί.

Οι ομάδες διάσωσης της Ινδονησίας ξεκίνησαν επίσης έρευνα και ειδοποίησαν άλλα πλοία στην περιοχή. Το πλήρωμα του πλοίου βρισκόταν σε επαφή και με τη σύζυγο του καπετάνιου, η οποία τους είπε ότι τον είχε τελευταία φορά νωρίς στις 2 Μαΐου με ένα γραπτό μήνυμα. Πήρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία εκλιπαρώντας για βοήθεια από τις τουρκικές και ινδονησιακές κυβερνήσεις για τον εντοπισμό του συζύγου της.

Το bulker δεν μπόρεσε να βρει σημάδια του καπετάνιου και αργότερα συνέχισε το ταξίδι του. Το πλοίο, το οποίο είναι νηολογημένο στη Λιβερία και διαχειρίζεται η Zodiac Maritime Shipping Company+, είχε αναχωρήσει από το Port Hedland της Αυστραλίας στις 29 Απριλίου και έπλεε προς το Βιετνάμ.

 

Ο πλοίαρχος Erhan Seckal αναφέρθηκε σε καλή κατάσταση μετά από 66 ώρες στη Θάλασσα της Ιάβας (Facebook)

 

Μετά από δυόμισι μέρες στο νερό, ένα αλιευτικό σκάφος που επιχειρούσε στα ανοιχτά του Μπαλί συνάντησε τον καπετάνιο κολλημένο σε ένα κομμάτι ξύλο. Τον ανέσυραν και τον μετέφεραν στο λιμάνι όπου νοσηλεύτηκε από γιατρούς στο νοσοκομείο και αφέθηκε ελεύθερος. 

Ο καπετάνιος είπε στις αρχές διάσωσης ότι δεν θυμόταν την πτώση του από το πλοίο. Είπε ότι έλεγχε την πρύμνη του σκάφους και η επόμενη ανάμνησή του επέπλεε στον ωκεανό.

Η Zodiac Maritime αναφέρει ότι πληρώνει τα έξοδα του καπετάνιου και του παρέχει αεροπορικό εισιτήριο για το ταξίδι της πατρίδας στην Τουρκία.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,