Για προβλήματα στην εύρεση καταλυμάτων στις αποσπάσεις θερινής περιόδου κάνει λόγο η Π.Ο.Λ.

Προς: ΥΝΑΝΠ /Α.ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΠ

Κοιν.: 1. ΥΝΑΝΠ/ Γρ. κ.κ. ΥΝΑΝΠ

  1. ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ/Γρ. κ.κ. Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
  2. ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ/Γρ. κ.κ. Β΄ Υ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
  3. ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ/ΔΚΔ’ – ΓΔΟΥ
  4. ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  5. ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Η Π.Ο.Λ τις τελευταίες μέρες έχει δεχτεί οχλήσεις από πλήθος συναδέλφων που επίκειται να αποσπαστούν σε νησιωτικές υπηρεσίες για εκτέλεση υπηρεσίας, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διαμονή τους.

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν την αδυναμία εύρεσης καταλυμάτων ή το υπερβολικό κόστος αυτών κατά τη θερινή περίοδο ,πρόβλημα που θα  διογκώνεται όσο περνούν οι μέρες.

 

Είναι δεδομένο πως για τους επόμενους 2 μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο) τα νησιά της χώρας μας θα δεχτούν εκατομμύρια τουριστών, σε όγκο κατά πολύ αυξημένο συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο έτη που χαρακτηρίστηκαν από τη μειωμένη τουριστική κίνηση λόγω covid-19.

 

Ως εκ τούτου συνάδελφοι που θα αποσπαστούν τις επόμενες ημέρες σε νησιά που εμφανίζουν αυξημένη τουριστική κίνηση μας αναφέρουν πως αδυνατούν να βρουν καταλύματα ή όταν βρίσκουν το κόστος διαμονής είναι αυξημένο μέχρι και στο διπλάσιο του προβλεπόμενου ποσού που χορηγείται ως ημερήσια αποζημίωση στα στελέχη βάσει των διαταγών περί οδοιπορικών εξόδων.

 

Καθίσταται σαφές πως κατά την απόσπαση τους οι συνάδελφοι σε πολλά νησιά θα αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα με τη διαμονή τους αφού τα καταλύματα που διατίθενται σε τιμές που μπορούν να καλυφθούν από την αποζημίωση που λαμβάνουν οι συνάδελφοι ,είναι ελάχιστα.

 

Καλούμε το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να αναζητήσει λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα που θα αντιμετωπίζουν τα στελέχη που θα αποσπαστούν τις επόμενες μέρες προκειμένου να μην βρεθούν οι συνάδελφοι στη δυσάρεστη έκπληξη να μείνουν “άστεγοι” σε κάποιο νησί του Αιγαίου κατά την διάρκεια εκτέλεσης υπηρεσίας ακόμα και αν αυτό απαιτεί την μη χορήγηση φύλλου πορείας μέχρι την εξεύρεση αξιοπρεπούς καταλύματος.

 

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

www.omospondia.gr 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις