Αμερικανοί: “Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνεχίζει να μας επιδεικνύει τη στρατηγική του αξία”

Λίγο πριν αποπλεύσει από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες μεταγωγικό πλοίο “ARC Endurance”, οι Αμερικανοί αναδεικνύουν για πολλοστή φορά και επισημαίνουν την στρατηγική του σημασία για αυτούς και το ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της 598ης Ταξιαρχίας Συγκοινωνιών Ευρώπης Αφρικής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, που συνοδεύεται από φωτογραφίες του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και του τεράστιου πλοίου, ολοκληρώνεται η ανακύκλωση-αντικατάσταση των δυνάμεων στις περιοχές κοντά στην εμπόλεμη ζώνη Ρωσίας-Ουκρανίας. Το “ARC Endurance” κατέπλευσε στις 28 Ιουνίου και αφού ξεφόρτωσε στρατιωτικό υλικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που μετέχουν στο ΝΑΤΟ, τώρα φορτώνει αυτό που έφτασε από βαλκανικές και βαλτικές χώρες στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να το μεταφέρει στις ΗΠΑ.

 

Όπως αναφέρει η ανάρτηση:
“Το λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη της Ελλάδας συνεχίζει να επιδεικνύει τη στρατηγική του αξία στον Αμερικανικό Στρατό -και τους Έλληνες και ΝΑΤΟ συμμάχους μας- καθώς η 839η ΔΕΤ Ανατολικής Μεσογείου της Trans BN λειτουργεί πλάι-πλάι με Στρατιώτες της 2ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ομάδα, 101η Αερομεταφερόμενη κατηγορία – ΚΑΙ – η 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Μάχης, 1η Μεραρχία Πεζικού – για ταυτόχρονη ανάπτυξη και αναδιάταξη χιλιάδων αντικειμένων εξοπλισμού του αμερικανικού στρατού μέσω του λιμανιού.
Φτάνει στο θέατρο για να αντικαταστήσει την 3η Ομάδα Μάχης Πεζικού, 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία 1ABCT, 1ID κατευθύνεται πίσω στο σπίτι αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς μια εκτεταμένη αποστολή στην Ευρώπη.
Εξοπλισμός με ασφάλεια και αποτελεσματική μετακίνηση για δύο BCT σε αυτή την κλίμακα – επιβεβαιώνει την ικανότητα «Key to the Med» BNs να εκτελούν στρατηγικούς ελιγμούς σε αυτό το κρίσιμο σημαντικό μέρος της νότιας Ευρώπης”.

Όπως έχουμε επισημάνει, μέσα στο καλοκαίρι θα καταπλεύσουν και άλλα μεταγωγικά πλοία, αφού στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη αποφασίστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία που συνεχίζεται. Μάλιστα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως όλη αυτή η ενίσχυση θα περάσει μέσα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια στιγμή βέβαια, ο ίδιος προέβη και στην προκλητική για την Ελλάδα απαράδεκτη δήωση, ότι θέλει να πουλήσει τα F-16 στους Τούρκους, κάτι που έχει “παγώσει” εδώ και χρόνια, δείχνοντας ότι οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και πως θα τα εξυπηρετήσουν καλύτερα και όχι τόσο για τους συμμάχους τους.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Ποιοι αρχηγοί θα πάνε Προεδρικό, ποιοι… το σκέφτονται, ποιοι είπαν «όχι» και ποιοι δεν προσκλήθηκαν

Ιδιαίτερο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό πολιτικό ενδιαφέρον έχει η φετινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, καθώς η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί φαίνεται ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τους πολιτικούς

Ο «αστυνομικός» γάτος Nimis που «περιπολεί» τους δρόμους του Άμστερνταμ

Η «αστυνομική γάτα» του Άμστερνταμ έχει γίνει viral στο TikTok, με τα βίντεό της να έχουν ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια προβολές. Ο γάτος, που ονομάζεται Nimis, ζει σε ένα πλωτό σπίτι και ξεχωρίζει χάρη στο κίτρινο γιλέκο που φορά, το οποίο θυμίζει αστυνομική στολή. Κάθε μέρα συνοδεύει την ιδιοκτήτριά του, Lydia Farber, στις βόλτες τους στα κανάλια

Κακοκαιρία μέχρι το Σάββατο: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες – «Κόκκινη προειδοποίηση»

Κακοκαιρία προβλέπεται από την Παρασκευή 24/7 μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 25/7 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια),