Δωρεά ενός υδροφόρου οχήματος στην Πυροσβεστική από τους Καλύμνιους της Γαλλίας

´Ενα υδροφόρο όχημα δώρισαν στο Πυροσβεστικό Σώμα οι Καλύμνιοι της Γαλλίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη για τον τόπο τους.
Πρόκειται για ένα όχημα μάρκας MERCEDES UNIMOG 2450L, χωρητικότητας επτά τόνων, που έχει διατεθεί για την πυροπροστασία του νησιού και καλύπτει τις ανάγκες του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Β’ Τάξης Καλύμνου.
Η τελετή παραλαβής της δωρεάς πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη, 25 Αυγούστου, στις Ελιές Καλύμνου.
Στην τελετή, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, εκπροσώπησε ο συντονιστής επιχειρήσεων Νοτίου-Βορείου Αιγαίου και Κρήτης με έδρα τη Σάμο, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, παρουσία της προέδρου του Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας Μαρίνας Δημητράκη, του αντιπροέδρου Γεώργιου Δημητράκη, και των μελών του Παντελή Γλυνάτση και Γιάννη Ερρέρα, ο οποίος ήταν επίσης και εκπρόσωπος της επιτροπής αδελφοποίησης του Σαλέν-ντε-Ζιρό της Γαλλίας με την Κάλυμνο.

Κατά την έναρξη της τελετής, πραγματοποιήθηκε αγιασμός στον προαύλιο χώρο του σταθμού, από τον Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιο.

Στον χαιρετισμό του, ο αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του «Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας», τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η γενναιόδωρη προσφορά σας στο Πυροσβεστικό Σώμα, αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο ώστε να μετριάσουμε τα προβλήματα και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις των καταστροφών. Με προτεραιότητα, τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος αλλά και των περιουσιών των συμπολιτών μας, το συγκεκριμένο όχημα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων του ακριτικού νησιού μας και καλύπτει τις καθημερινές επιχειρησιακές ανάγκες που προκύπτουν. Η προσφορά σας έχει αντίκρισμα, όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και στην τοπική κοινωνία της Καλύμνου».

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν, ο έπαρχος της Π.Ε. Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής, ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομοχάλης και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας Γεώργιος Δημητράκης.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διοικητής Νοτίου Αιγαίου, αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης, ευχαρίστησε τους απανταχού απόδημους Καλύμνιους, που συνέβαλαν στην δωρεά του οχήματος και ενίσχυσαν σημαντικά την πυροπροστασία του νησιού.

Ακολούθησε απόδοση τιμητικών πλακετών στους εκπροσώπους του Συλλόγου Νησιωτών Μασσαλίας, Γιάννη Ερρέρα και Παντελή Γλυνάτση, καθώς και δώρα προς αυτούς από τον δήμαρχο Καλυμνίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φώτο:kalymnos news

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας και κόρη στην Καλαμάτα τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Συνελήφθη ένας 58χρονος

Ένας 58χρονος συνελήφθη στην πόλη της Καλαμάτας, ο οποίος κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 58χρονος εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα, η οποία κατέληξε στην

Εγκλωβίστηκε καρχαριοειδές σε αγωγό ομβρίων στο λιμάνι του Βόλου – Πώς έγινε η διάσωσή του

Καρχαριοειδείς (Αλεπού) 3,5 μέτρα εγκλωβίστηκε χθες σε αγωγό ομβρίων στο λιμάνι του Βόλου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.   Το Λιμεναρχείο κάλεσε την Λέσχη Ειδικών Δυνάμενων προκειμένου να το απεγκλωβίσουν, όπου μετά από προσπάθειες και αφού κατάφεραν να πιάσουν την ουρά του, με επιδέξιες κινήσεις το τράβηξαν

Κονδύλια για ναυαγοσώστες στο παρά 5, ενώ αυξάνονται οι πνιγμοί: Κίνδυνος να χαθούν «γαλάζιες σημαίες»

Στο παρά πέντε της έναρξης της τουριστικής περιόδου ψάχνει για ακόμα μία χρονιά η Ελλάδα ναυαγοσώστες για τις πολυάριθμες παραλίες της κι ας είναι μία από τις χώρες με τα περισσότερα χιλιόμετρα ακτογραμμής, αλλά και εκατοντάδες πνιγμούς κάθε χρόνο, ο αριθμός

Ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σποράδες – Δείτε πότε

Ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σποράδες. «Έκλεισε, χθες, με αίσιο τρόπο μια μεγάλη εκκρεμότητα, το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες», όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. Στην ίδια ανάρτηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο