Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί άλλα πράγματα προεκλογικά και στη συνέχεια να τα αναιρέσει χωρίς να αισθάνεται την υποχρέωση να λογοδοτήσει γι αυτό».

Παράλλα, είπε ότι είναι επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να έχει ως αντίπαλο την ΕΛΑΣ του πρώην πρωθυπουργού.

«Είναι πολύ πιο βολικός ως αντίπαλος ο κ. Τσίπρας. Σε ποιους απευθύνεται; Σε αυτούς που είπε ελάτε, πρώτη φορά Αριστερά, να σκίσουμε τα Μνημόνια. Σκίστηκαν τα Μνημόνια;», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Έχουμε υποθηκεύσει την περιουσία της χώρας μας για 100 χρόνια. Δεν ελέγχουμε ζωτικά και στρατηγικά σημεία, αλλά το κάνουν ξένες χώρες. Και μιλάμε ακόμα για δημοκρατία και κράτος δικαίου και ασφάλεια; Που είναι όλα αυτά γιατί εγώ δεν τα βλέπω, νομίζω ότι ζω σε άλλη χώρα».

Ειδικότερα, με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που θέλουν το κόμμα της να είναι μεταξύ των τεσσάρων πρώτων, η πρόεδρος του «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» τόνισε ότι είναι σχετικά νωρίς για συμπεράσματα, καθώς δεν έχει δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα του κόμματός της κάτι που – όπως είπε – αναμένεται να γίνει στο άμεσο μέλλον, ενώ ισχυρίστηκε ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών θα υπάρχει κυβέρνηση. «Θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός θα μας δώσει την αυτοδυναμία. Ο λαός έχει φύγει από το παλαιοκομματικό σύστημα, έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτό», επισήμανε και πρόσθεσε: «Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα».

«Δεν έχουμε έρθει στην πολιτική για να κάνουμε τα 2 σπίτια 15»

Συνεχίζοντας, η Μαρία Καρυστιανού αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση που έχει από τους πολίτες: «Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, βλέπω όμως πως στους δέκα ανθρώπους που θα συναντήσω στον δρόμο για το γραφείο μου, οι επτά θα με πλησιάσουν θα μου δώσουν το χέρι, θα μου πουν “μη σταματάτε, είστε η ελπίδα μας”», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε έρθει στην πολιτική για να κάνουμε τα 2 σπίτια 15.  Είμαστε από την απέναντι πλευρά που βιώνουμε τις συνέπειες μια πολιτικής, έχουμε σεβασμό σε αυτά που λέμε, συμμεριζόμαστε την ευθύνη όσων λέμε».

Σε ερώτηση για τους λόγους που την οδήγησαν να κατέβει στην πολιτική, η κα Καρυστιανού είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η διαχείριση του πόνου είναι κάτι εντελώς προσωπικό, εγώ όμως δεν έχω βγει σε αυτόν τον αγώνα για τον πόνο μου, εχω βγει σε αυτό τον αγώνα για τη δικαίωση του παιδιού μου που δεν έρχεται. Το κάνω αυτό γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να λειτουργήσει η χώρα ως ένα κράτος – δικαίου. Από το να διαμαρτύρομαι μέχρι να φτάσω να πετύχω κάτι υπάρχει μια απόσταση που είναι κι η πιο δύσκολη… Εμείς πραγματικά θέλουμε να δούμε μια διαφορετική Ελλάδα».

protothema.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις