Διάσωση 190 μεταναστών στο στενό της Μάγχης

Σχεδόν 190 μετανάστες, που προσπαθούσαν να περάσουν τη Μάγχη για να φθάσουν στην Αγγλία με πλεούμενα ευκαιρίας, διασώθηκαν στη θάλασσα το Σάββατο 3/9 σε αρκετές επιχειρήσεις και οδηγήθηκαν πίσω στη Γαλλία, ανακοίνωσαν οι γαλλικές λιμενικές αρχές.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, περιπολικό του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού διέσωσε «περίπου εξήντα ανθρώπους» στα ανοικτά της Ζουίντκοτ, διευκρίνισαν οι αρχές.

Σε δεύτερη επιχείρηση το πρωί, διέσωσαν άλλους περίπου πενήντα μετανάστες που διέτρεχαν κίνδυνο στα ανοικτά της Εμ-ντε-Μαρκ (Πα ντε Καλέ). Τα ναυαγισμένα πλεούμενα ρυμουλκήθηκαν ως το λιμάνι του Καλέ.

Επίσης το πρωί του Σαββάτου 3/9, η γαλλική χωροφυλακή διέσωσε 47 ανθρώπους στα ανοικτά της Λεφρενκούκ και τους μετέφερε στο λιμάνι της Δουνκέρκης. Άλλοι 29 διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και οδηγήθηκαν στη Μπουλόν-σιρ-Μερ, σύμφωνα με τις αρχές.

Συνολικά, «σχεδόν 190 άνθρωποι διασώθηκαν σε λιγότερες από 24 ώρες», επέμεινε.

Αφότου οι αρχές επέβαλαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και το λιμάνι του Καλέ, σημείο αναχώρησης από τις γαλλικές αρχές, ολοένα περισσότεροι μετανάστες δοκιμάζουν την τύχη τους με πλεούμενα ευκαιρίας στην πιο πολυσύχναστη θαλάσσια οδό του κόσμου. Με κίνδυνο της ζωής τους.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών υπολόγιζε πρόσφατα ότι ο αριθμός των μεταναστών οι οποίοι αποπειράθηκαν τον διάπλου αυτόν από την 1η Ιουνίου ως τη 13η Ιουνίου έφθασε τους 20.000 (+68% από την αντίστοιχη περίοδο του 2021).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.