Διάσωση 190 μεταναστών στο στενό της Μάγχης

Σχεδόν 190 μετανάστες, που προσπαθούσαν να περάσουν τη Μάγχη για να φθάσουν στην Αγγλία με πλεούμενα ευκαιρίας, διασώθηκαν στη θάλασσα το Σάββατο 3/9 σε αρκετές επιχειρήσεις και οδηγήθηκαν πίσω στη Γαλλία, ανακοίνωσαν οι γαλλικές λιμενικές αρχές.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, περιπολικό του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού διέσωσε «περίπου εξήντα ανθρώπους» στα ανοικτά της Ζουίντκοτ, διευκρίνισαν οι αρχές.

Σε δεύτερη επιχείρηση το πρωί, διέσωσαν άλλους περίπου πενήντα μετανάστες που διέτρεχαν κίνδυνο στα ανοικτά της Εμ-ντε-Μαρκ (Πα ντε Καλέ). Τα ναυαγισμένα πλεούμενα ρυμουλκήθηκαν ως το λιμάνι του Καλέ.

Επίσης το πρωί του Σαββάτου 3/9, η γαλλική χωροφυλακή διέσωσε 47 ανθρώπους στα ανοικτά της Λεφρενκούκ και τους μετέφερε στο λιμάνι της Δουνκέρκης. Άλλοι 29 διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και οδηγήθηκαν στη Μπουλόν-σιρ-Μερ, σύμφωνα με τις αρχές.

Συνολικά, «σχεδόν 190 άνθρωποι διασώθηκαν σε λιγότερες από 24 ώρες», επέμεινε.

Αφότου οι αρχές επέβαλαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και το λιμάνι του Καλέ, σημείο αναχώρησης από τις γαλλικές αρχές, ολοένα περισσότεροι μετανάστες δοκιμάζουν την τύχη τους με πλεούμενα ευκαιρίας στην πιο πολυσύχναστη θαλάσσια οδό του κόσμου. Με κίνδυνο της ζωής τους.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών υπολόγιζε πρόσφατα ότι ο αριθμός των μεταναστών οι οποίοι αποπειράθηκαν τον διάπλου αυτόν από την 1η Ιουνίου ως τη 13η Ιουνίου έφθασε τους 20.000 (+68% από την αντίστοιχη περίοδο του 2021).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις