MARLIN: Η Τουρκία παρουσίασε το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος επιφάνειας με ικανότητες EW [vid]

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δημοσίευσε χθες ένα βίντεο, το οποίο δείχνει το νέο «θαλάσσιο όπλο» της γειτονικής χώρας, ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφάνειας, το MARLIN, μήκους 15 μέτρων.

Σύμφωνα με τοπικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το νέο σκάφος-drone θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθούν στην Πορτογαλία τον επόμενο μήνα. Επίσης, ισχυρίζονται ότι είναι το πρώτο μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου στον κόσμο.

 

«Μετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (TB2 Bayraktar), τα οποία έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, η Τουρκία παρουσιάζειτο MARLIN SİDA. Το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας στον κόσμο με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου! Η Τουρκία είναι η πρωτοπόρος! Συγχαρητήρια», έγραψε στο Twitter ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το νέο μη επανδρωμένο σκάφος για εξειδικευμένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για αμφίβιες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης του ΝΑΤΟ, συλλογή πληροφοριών, ηλεκτρονικό πόλεμο, ανίχνευση και αναγνώριση στόχων και υποβρύχια και επιφανειακή αναγνώριση και επιτήρηση, ανέφερε η τουρκική Daily Sabah.

Ωστόσο, είναι πιθανό η γειτονική χώρα να χρησιμοποιήσει το νέο της όπλο εναντίον της Ελλάδας στο Αιγαίο, όπου το τελευταίο διάστημα οι εντάσεις έχουν αυξηθεί και η Άγκυρα προβαίνει σε όλο και περισσότερες προκλητικές ενέργειες σε αέρα και θάλασσα.

Ο Ντεμίρ δεν αποκάλυψε τις ιδιαιτερότητες των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW) στο σκάφος. Ωστόσο, τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι το σύστημα EW που είναι τώρα εγκατεστημένο στο MARLIN είναι το πρώτο στο είδους του στον κόσμο και καθιστά το MARLIN, το πρώτο AUSV εξοπλισμένο με σύστημα EW.

Η Τουρκία έχει παρουσιάσει άλλο ένα μη επανδρωμένο σκάφος, το SALVO Armed Unmanned Surface Vehicle (AUSV), που παράγεται από την Dearsan Shipyard, το οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμαστική δραστηριότητα βολής τον Μάιο του 2022.

Με πληροφορίες από: The Eurasian Times 

MARLIN: Η Τουρκία παρουσίασε το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος επιφάνειας με ικανότητες EW [vid]

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του Σπερχειού – Η μεγάλη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο τη Μεγάλη Τετάρτη του 1945

Ένα από τα πλέον τραγικά ναυάγια των ελληνικών θαλασσών εντόπισε η ομάδα υποβρυχίων ερευνών του Κώστα Θωκταρίδη σε βάθος 153 μέτρων βορειοανατολικά της Ύδρας: Το ναρκαλιευτικό ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ που βυθίστηκε Μεγάλη Τετάρτη, τον Μάιο του 1945, και έγινε υγρός τάφος 98 ανθρώπων. «Το

Τραγωδία στη Λαμία: Στρατιωτικός αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Λαμίας, βρέθηκε 70χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός. Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 70χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις των συγγενών του, με αποτέλεσμα η αδερφή του να ανησυχήσει και να βρεθεί το απόγευμα

Η ακρίβεια αναγκάζει τους πολίτες να τρώνε από τα έτοιμα – «Χάθηκαν» καταθέσεις άνω των €4,5 δισ. το α’ 3μηνο

Η παρατεταμένη ακρίβεια και οι περιορισμένες αυξήσεις που έχουν δοθεί στους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και αυτό περιγράφεται περίτρανα από την πορεία των καταθέσεων, ειδικά τους τελευταίους μήνες, όπου και καταγράφεται σημαντική πτώση. Οι πολίτες,

Χ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο